MEB SENDİKA GENELGESİ YAYINLADI !

Milli Eğitim Bakanlığı, sendika üyeliklerine ve sendikal faaliyetlere dair genelge yayınladı.

MEB SENDİKA GENELGESİ YAYINLADI !

 

 

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla yayınlanangenelge gereği için Bakanlık Merkez Teşkilatı birimlerine ve tüm Valiliklere gönderildi. Genelge, 4688 Sayılı KamuGörevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda yapılan değişiklikler ve bunlara dair uygulamaları esas alıyor. Kimlerin sendika üyesi olacağı, üyelik ve üyelik aidatıişlemlerinin nasıl yapılacağı, işyerlerinde sendikal örgütlenmelerin nasıl şekilleneceği genelgede açıklanıyor.

Yeni düzenlemeyle getirilen değişikliklerin tek tek sıralandığı genelgede, ayrıca, kurum idarecilerinin yükümlülükleri de madde madde açıklanıyor.

Bugüne kadar kurum idarecilerinin yükümlülüklerini tam olarak yerine getirmemesinden dolayı yaşanansıkıntılar göz önüne alındığında, bu genelge hükümlerine uyulmasının önemi daha iyi anlaşılacaktır.Kurum idarecilerinin, sendikalar arasında ayrım gözetmeksizin sendikal faaliyetlere kolaylık sağlamasınıhükmeden genelgede, ayrıca merkez ve taşra teşkilatı birimlerince her kademe ve türdeki yöneticiler için açılan kurs ve seminerlerde sendikal mevzuatın anlatılarak muhatapların bilgilendirileceği ifade ediliyor.

Genelge için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER