MEB GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (EĞİT-BİL-SEN) olarak Milli Eğitim Bakanlığına, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılması ile ilgili çalışmaların bitirilmesi, sınavın bir an önce eğitim çalışanlarına duyurulması gerektiği konusunda bakanlığa talepte bulunmuştuk.

MEB GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlık tarafından sendikamıza gelen cevaplı yazıda; “652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilatı ve Görevleri Hakkında Kanun Hakkında Kararname ile Bakanlığımız kuruluş, görev ve sorumlulukları yeniden düzenlenmiş olup, bu yeni düzenleme çerçevesinde güncelleme çalışmaları sona erdiğinde sınav ile ilgili uygulama için merkez ve taşra teşkilatlarına açıklama yapılacağı”  belirtilmiştir.

Bu itibarla, bakanlık kariyer ve liyakat gereği görevde yükselmeleri yönetmelik kapsamında yapmak zorundadır. Her bakanlığın çalışma ve sınav takviminin olması ve oluşturması; çalışanları motive etmek, geleceği planlamak ve çalışmalarda başarı sağlanmak amacıyla önceden planlanan zorunluluktur. Aynı zorunluluğun MEB tarafından da uygulanması gerektiğini sendikamız olarak belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bakanlığın cevap yazısı için tıklayınız.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
seda
seda - 12 yıl Önce

görevde 3 cü senemin içindeyim hala yükselme sınavı açılmadı bu ülkenin kararsızlıkların dan artık herkez çok sıkıldı bir an önce bu yükselme sorunun çözülmesini bekliyoruz.bekliyoruz.

ahmet
ahmet - 12 yıl Önce

tek bahaneleri çalışma yaptıklarını söylemeleri. laf var icraat yok, yönetim pasif. baştakiler refah yaşarken alttakiler ezilmekle kalmıyor hakir görülüyor. merak ediyorum tek bir kul hakkını kaldıramayan bir kul, Mahkeme-i Kübrada onca ezilenlere nasıl hesap verecekler? Huzur-u İlahide Resul-i Ekremin karşısına çıktıklarında bakabilecekler mi yüzlerine. kabre girdiklerinde rahat mı bırakılacaklar? Ben hakkımı helal etmiyorum. Umumun saadeti sadece onda 1 kişi üzerinde. Konuşmak faydasız. Kıyamet-i suğra uzakta olmadığı gibi kıyameti kübra pek yakındır.

SIRADAKİ HABER