MEB ÇÖZÜMSÜZLÜK ÜRETİYOR !

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şb Bşk. Mustafa Kır, yaptığı açıklamada meb'i eleştirdi.

MEB ÇÖZÜMSÜZLÜK ÜRETİYOR !
Öğretmen atamaları ve eğitim sistemi ile ilgili açıklama yapan Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şb Bşk. Mustafa Kır, özür grubu atamalarının yılda ikiden bire indirilmesi, il emrine yapılabilen atamaların kaldırılması ve 4+4+4 sistemi ile özellikle sınıf öğretmenlerini norm dışına itilmesi ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’nın sorunları çözmek yerine çözümsüzlük ürettiğini belirterek, “Eğitim çalışanları huzursuz. Kendisi sorunlu olan başkalarının sorununu çözebilir mi? Sistemler insanların karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak için üretilir. Her yeni sistem sorun çözme yerine sorun üretiyorsa o zaman yeni sisteminde sorgulanması gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı sorunları çözme yerine çözümsüzlük üretiyor” ifadelerini kullandı.

Bakanlık müdahale etmelidir

Ailenin toplumun çekirdeği olduğunu ifade eden Kır,  “ Aile toplumumuzun çekirdeğidir. Bu güne kadar millet olarak yıkılamayışımızın sebebi aile yapımızın sağlamlığına bağlıdır. Aday, atanmak için sisteme giriyor. Eşinin bulunduğu ilden okul tercihine gelince ‘atanacağınız ilde branşınıza uygun kontenjan olmadığından atamanız gerçekleştirilemiyor’ ibaresi ile karşılaşıyor. Bu durumun eş ve çocuklar üzerinde açacağı tahribat hesaba katılmış mıdır? Parçalanmış ailelerin önlenmesi için derhal Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olaya müdahale etmelidir” dedi.

Öğretmenler hayal kırıklığına uğradı

Atamalarda sadece 10 ilin açık gösterilmesinin de öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayan Mustafa Kır,  “Öğretmenler, MEB’in iller arası yer değiştirme döneminde 7 ili atamaya açık tutulması nedeni ile bütün umutlarını özür grubu atamalarına bağlamıştı. Fakat özür grubu atamalarında özellikle sınıf öğretmenleri için sadece 10 ilin açık gösterilmesi başta öğretmenleri hayal kırıklığına uğramıştır. 2012-2013 Eğitim-öğretim yılının açılmasına az bir zaman kala tüm öğretmenler Bakanlığın ağzından kendilerinin moralini yükseltecek sözcükleri sabırsızlıkla beklemektedir” şeklinde konuştu.
 
Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER