MEB, ÇELİŞKİLİ UYGULAMALARA SON VERMELİDİR !

MEB, ÇELİŞKİLİ UYGULAMALARA SON VERMELİDİR !
 Ortaokul 8. Sınıflarda yapılacak ortak sınavlarıniki gün peş peşeve bir günde üç ders üzerinden yapılacakolmasının yönetmeliğe de aykırı olduğunu kaydeden Şükrü Mutlu, “Yönetmelik bir günde ikiden fazla yazılı sınav yapılamaz derken üç sınav yapılması planlanıyor.Sınavlar arasındaki 40 dakikada öğrenciler arasındaki diyalog ve paylaşımın öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu bozacağını ve demoralize bir ruh haliyle sınavlara girmek zorunda kalacaklarını düşünüyorum” dedi.

6 Kasım 2013Çarşamba günü İstanbul il milli eğitim müdürlüğü sitesinde okullara atanan Müdür ve Müdür yardımcılarının aynı listede yayınlandığını ve bu durumun büyük bir çelişki ve kaos yaratacağını da söyleyen Şükrü Mutlu, şunları söyledi;

Mevcut duruma göre  A okuluna Müdür olarak atanan yönetici B okuluna da Müdür yardımcısı olarak yerleştiği görülmektedir.Listenin sonunda ise (Eğitim kurumları müdürlük ve müdür yardımcılığı atamasına başvuru hakkı bulunan ve her iki yönetim kademesine de ataması gerçekleşen adaylar, atamalarından birini iptal istemini içeren dilekçelerini 08/11/2013 saat 16:30’a kadar il Milli Eğitim Müdürlüğü insan Kaynakları Bölümüne ulaştıracaklardır) denilmektedir.

Bu durumda A okulunda Müdürlüğü seçen bir yönetici B  okulunu 1.  Sırada tercih eden başka bir yöneticinin ilk tercihe yerleşmesini engellemiş oluyor. Bu bir hak kaybı değil midir? Bu nedenle uygulamanın derhal değişmesini ve mağduriyetlerin son bulmasını istiyoruz.

Müdürlük atamaları yapıldıktan bir hafta sonra Müdür Yardımcılığı ataması yapılmalıdır. Bir tarafta  atanacak yöneticiye seçme şansı veriliyor, diğer tarafta ise ilk tercihini yapanın hakkı kayboluyor.Bu hak kayıpları zincirleme bir adaletsizlik yaratacaktır. Kaldıki hak kaybına uğrayanlar idari yola başvurmaları halinde uygulamaların iptal olacağı aşikardır.

Öte yandan okul dönüşümlerinde öğretmenler istekleri dışında evinin yakınındaki okuldan uzak bir okula gitmek zorunda kalmıştır.Öğretmenlere ek yol masrafı doğmuştur.Tam günlü okullarda görev yapan idareci ve öğretmenler yemek ücreti alamamaktadır.Mağdur öğretmen ve idareci arkadaşlarımıza yol ve yemek ücreti katkısı yapılmasını istiyoruz.
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER