KÜRT KONFERANSINA HANGİ SENDİKALARIN TEMSİLCİLERİ KATILDI?

Diyarbakır'daki Kuzey Kurdistan Birlik ve Çözüm Konferansı'na Memur Sen ve KESK temsilcileri neden katıldı.

KÜRT KONFERANSINA HANGİ SENDİKALARIN TEMSİLCİLERİ KATILDI?
   15 Haziran 2013 tarihinde, Diyarbakır Liluz Otel de “ Kuzey Kurdistan Birlik ve Çözüm Konferansı” toplanıyor. Yapılan açıklamaya göre,Dört Parça Kürdistan’dan Siyasi Parti Temsilcileri, Siyasetçiler, Aydınların katıldığı konferansa  250 de Delege katılıyor.Aşağıdaki tabloda bir kısmını gördüğünüz delege listesinin içinde, özellikle memurları temsil ettiğini söyleyen iki konfederasyonun temsilcilerinin yan yana olmasına anlam veremedik.
  
    Kürt devletinin temellerinin atılmaya çalışıldığı bir konferansta, Kamu çalışanlarını, yani başka bir ifadeyle, Devlet Memurlarını temsil eden ve kendileri de devletin memuru olan  Memur-Sen  ve  KESK in Şube Başkanları ve İl Temsilcilerinin delege olarak bulunması bizi şaşırttı. Memuru temsil ettiklerini iddia eden bu sendika yetkililerinin bu konferansta ne işi var ?  Memurun hangi sorununu konuştular acaba ? Yoksa ülkenin ve devletin temeline dinamit koymak üzere mi konferansta bulunuyorlar ? Delegelik, yasal bir üyelik veya mensubiyetle olur.  Bu sendika yöneticileri " Kuzey Kurdistan Birlik ve Çözüm  Konferansı " na nasıl delege oldular ?  Bu iki sendika,Memur Sen (Eğitim Bir Sen ) ve KESK (Eğitim-Sen) nasıl birlikte hareket ediyorlar ve kimlerle birlikteler?
  
    Bir sendika yöneticisi,Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı ve bir Devlet Memuru olarak,sendikalara üye olan arkadaşlarımı uyarmayı görev biliyorum.Üye olduğunuz sendikalar sorgulayın. “Bana ne,bana dokunmayan yılan bin yaşasın,ben üye olurum,gerisiyle ilgilenmem” derseniz,sizi temsil edenlerin yanlışlarına ortak olur, hatta;ülkenin temeline dinamit koyabilecek bir zihniyetle el-ele vermiş olursunuz. Bunun vebali de ağır olur.

Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen 
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk
  
Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
erol
erol - 11 yıl Önce

sendikacılık budur derim.suya sabuna dokunmak lazım.enver başkan sizi gerçekten kutlarım.konuyla ilgilenmesi,bilgilenmesi gereken bir hayli arkadaşımız var.yazınızı dikkatlerine sunacağız inşallah.

fatih
fatih - 11 yıl Önce

kesk'e şaşırmadım ama memur sen'deki çoğu arkadaşlar için üzüldüm.

üstsubay
üstsubay - 11 yıl Önce

katılır katılır size ne?Sizde gidip dinleyin ne diyorlar düşmanlıkla barış gelmez.

turgay başeren
turgay başeren - 11 yıl Önce

memursenin birçok üyesi baskı yüzünden bu sendikada insanlar ne ypsın bskı yapıyorlar allah c zalarını versin..

memur
memur - 11 yıl Önce

dervişin fikri hesabı...

SIRADAKİ HABER