Memur-Sen’in geçmişte gerçekleştirilen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantıları ve Toplu Sözleşme görüşmelerinde sunduğu “KPDK gündemli olarak icra edilsin” önerisi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından kabul edildi.
Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı, Sözleşmeliye kadrodan Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın Genel İdare Hizmetler Sınıfı’na aktarılmasına, Ek Göstergeden Gelir Vergisine, kariyer-liyakat İhtiyacından görevde yükselme ve unvan değişikliği Sınav İhtiyacına, 4/B’ye geçen 4/C’lilerden üniversiteli işçilere, derece kademe sınırlamasının kaldırılmasından izinlerin işgünü hesabına göre yapılmasına, grev ve siyaset hakkından 4688 Sayılı Yasa’nın eksikliklerine, Ekonomik Sosyal Konseyin toplanmasından dini bayram ikramiyesine, sürgünlerden mülakata gibi birçok gündem maddesiyle gerçekleştirildi.
Genel Başkan Ali Yalçın’ın, masaya taşınan bu kadar çok talebe rağmen sonuç üretmeyen KPDK’nın işlevinin artırılmasına, taleplerimizin hayata geçirilmesine yönelik olarak dile getirdiği KPDK toplantısının gündemli olarak icra edilmesi 2020’de hayata geçecek.
Böylelikle Memur-Sen Konfederasyonu, Memur-Sen’e Bağlı Sendikalar ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından oluşturulacak komisyonla, 2020 Mart ayında gerçekleştirilecek olan KPDK’nın gündemi Şubat ayında yapılacak teknik çalışmayla belirlenecek ve kamu görevlilerinin ivedi çözüm beklediği sorunlar öncelik sırasına göre gündeme alınacak.
Bununla birlikte komisyon, ihtiyaca binaen sürekli toplanabilecek, toplu sözleşmeye dair hazırlık yapabilecek ve diğer kamu kuruluşlarıyla da irtibatlı olacak.
2018’in Aralık ayında gerçekleştirilen KPDK toplantısında Genel Başkan Ali Yalçın, şu ifadeleri kullanmıştı: “Kurul toplantısının tarihinin ve gündeminin tarafların ortak çalışmasıyla belirlenmesi ve KPDK gündeminin davet yazısıyla birlikte hem taraflarla hem de kamuoyuyla paylaşılması gerekir.
Böylesi bir süreci işletmek ve sonucu üretmek; varlığıyla önemli olan KPDK’nın yaptıklarıyla, kararlarıyla, kazanım üretme heyecanıyla değerli olmasına da hizmet eder.
Bu nitelikleri haiz KPDK, kamu yönetimi, kamu personel sistemi, kamu görevlileri ve kamu görevlileri sendikacılığı zemini açısından katılımcı kurguyla, etkili sosyal diyalogla sorunu gören, çözüm üreten, vizyon geliştiren bir çalışma hayatı platformu olarak konumlandırılmış olur.