KİMLER BORÇ TAKİBİNE UĞRAMAYACAK ?

Fazla Yapılan Ek Ödemelerde Borç Takibine Son

KİMLER BORÇ TAKİBİNE UĞRAMAYACAK ?

209 sayılı Döner Sermaye Kanunu'nda yer alan hükme göre ek ödeme dağıtımında, ilaç ve her türlü tıbbi sarf malzemesi gelirlerinin yüzde kırkbeşi aşmaması ve kira gelirlerinin ise ek ödeme dağıtımına dahil edilmemesi düzenlenmişti.

Sayıştay Denetçileri tarafından bazı hastanelerde yapılan incelemelerde, personele fazladan döner sermaye ödemesi yapıldığı tespit edilmiş ve söz konusu yersiz ödemelerin geri alınması gerektiği yönünde rapor tanzim edilmişti.

Söz konusu raporda, bazı hastanelerin, ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ve kira gelirlerini dahil edilerek döner sermaye dağıtımı yaptığı belirtilerek bu ödemelerin geri alınması istenmiş, bunun üzerine çalışanlara borç çıkarılmıştı.

Mezkur düzenlemenin, personele fazla ödenen ek ödemeler için yapılan borç takiplerinin tamamı bakımından genel bir af olup olmadığı hususunda üyelerimiz tarafından sendikamıza sorular yöneltilmektedir. Bu nedenle ilgili düzenleme sendikamızın hukuk birimi tarafından incelenmiştir.

Hukuk birimimizce, yapılan yasal düzenlemede ifade edilen yanlış yapılan ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ve kira gelirlerini ifade ettiği, bu nedenle düzenlemenin genel bir affı kapsamadığı örneğin; döner sermaye ek ödeme miktarının hastane puan ortalaması hesaplamasında hata olduğundan dolayı yapılan fazla ödemelerin iadesi için çıkarılan borçların bu düzenleme kapsamı dışında olduğu belirtilmiştir.

Bu itibarla 9 Mart 2013 tarihi itibariyle sadece yanlış yapılan ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ve kira gelirlerinden yapılan fazla ödenen ek ödemeler bakımından yapılmakta olan borç takip işlemlerine son verilecektir.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER