KESK'TEN BASIN AÇIKLAMASI

- KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı

KESK'TEN BASIN AÇIKLAMASI

- KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı

- KESK Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Turgut:
"Türkiye'de, başta eğitim hakkı olmak üzere, en temel insan hakları ve özgürlükleri yok sayılmaktadır"
 
KESK Eğitim-Sen İstanbul 8 Nolu Şube Başkanı Mustafa Turgut, Türkiye'de başta eğitim hakkı olmak üzere, en temel insan haklarının ve özgürlüklerinin yok sayıldığını söyledi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan Mustafa Turgut, "Türkiye'de başta eğitim hakkı olmak üzere, en temel insan hakları ve özgürlükleri yok sayılmakta, en temel demokratik talepler bile tehditlerle, baskı ve şiddetle bastırılmaya çalışılmaktadır" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evleri üzerinden tartışma başlattığını ifade eden Turgut, "Yaşam tazına yönelik doğrudan müdahaleler, siyasi iktidarın baskıcı ve otoriter uygulamalarına yenilerini eklemeye çalıştığını göstermektedir. Hükümet bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep etmiştir. Başbakan'ın halkın yaşam tarzına yönelik aşırı müdahaleci söylemleri, siyasi iktidarın 'kendine demokrat' ve 'sahte özgürlükçü' yüzünün herkes tarafından net bir şekilde görülmesini sağlamıştır" diye konuştu.
 
- "Onbinlerce öğretmen mağdur edildi"

 
4+4+4 kademeli eğitim sisteminin hiç bir hazırlık ve altyapı yatırımı yapılmadan hayata geçirildiğini, eğitim tamamen piyasalaştırıp, toplumun geleceğini ipotek altına alırken, diğer taraftan onbinlerce öğretmenin mağdur edildiğini belirten Turgut, şunları söyledi:
"Eğitimde 4+4+4 dayatması bir eğitim politikası olmaktan çok, hükümetin siyasal-ideolojik hedeflerine uygun bir proje olarak hayata geçirilmiş, sadece eğitim alanı değil, tüm toplumsal yaşantımız siyasi iktidarın dünya görüşüne paralel bir içerikte biçimlendirilmek istenmiştir. Okul dönüşümleri sonucunda ortaya çıkan norm fazlası sorunu hala çözülememiştir. Öğretmenlerin mağduriyeti sadece bununla sınırlı kalmamış, özür grubu atamalarında, tayinlerde ve eğitim yöneticilerinin sözlü sınavlarla belirlenerek siyasi kadrolaşmanın artması, yaşanan sorunları daha da derinleştirmiştir.
İşyerlerinde yoğunlaşan baskılara asla pabuç bırakmayacağımız bilinmelidir. Eğitim Sen olarak; kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan, hakları gasp edilen, sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının kalıcı olarak çözülmesi, meslek onurumuz ve haklarımıza sahip çıkmak için tüm eğitim ve bilim emekçilerini birlikte hareket etmeye ve ortak talepler etrafında birleşmeye çağırıyoruz. Siyasi iktidarın taleplerimizi yok sayan anlayışına karşı en güçlü ve etkili yanıtı vermek için, eğitim ve bilim emekçilerini, çocuklarının geleceğinden endişe eden bütün halkımızı, 23 Kasım'da Ankara'da yapacağımız kitlesel basın açıklamamıza katılmaya ve güç vermeye davet ediyoruz."
Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER