KAYIT YAPILMAYAN ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI

KAYIT YAPILMAYAN ÖĞRENCİLERİN SORUNLARI
            
              Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Kazım SARNIK okullara kayıt edilmeyen öğrencilerin sorunlarını dikkat çekti.
                “Halen hiçbir okula kayıtları yapılmamış bir grup öğrenci ve velileriyle birlikte Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İL Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basına açıklamalarda bulundu.
                 Bursa’da Milli Eğitim yönetenlerin beceriksizliğinin sonucu olarak ortaya çıkan bu tablo derhal çözüme kavuşturulmalıdır. Milli Eğitimi yönetenler kadrolaşmayı ve yandaş kayırmayı bırakarak acilen örgün eğitim dışına çıkarılmaya çalışan öğrencilerin sorunlarını çözmelidir. Hiç kimse bu öğrencilerin okuma hakkını elinden alamaz” Dedi.
                Bursa’da öğrencilere ek kontenjanlarla okullara yerleştirilebileceğini bunun için Bursa Milli Eğitim Müdürlüğünün inisiyatif alması ve sorunun çözmeye yönelik gayret göstermesi gerekir dedi.
                Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Veli SARIKAYA’ya konuyu aktarmak üzere velilerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğüne giden Şube Başkanı Kazım SARNIK Veli SARIKAYA’nın yerinde olmadığının belirtilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa BİLİCİ ile görüşerek sorunu bir kere daha dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürünün velileri ve kendileri ile görüşmemesini de protesto etti.
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER