Gündoğdu, Burdur Şubemiz tarafından düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye’nin bugün en önemli gündem maddesinin terör olduğunu belirten Gündoğdu, terör örgütünün kardeşliğimizi bitirebilmek için elinden gelen bütün çabayı gösterdiğini kaydetti. “PKK, milletin kardeşliğine, bütünlüğüne ve toplumsal barışa kurşun sıkmaya devam ediyor” diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu konuda, bir taraftan profesyonel asker istihdamıyla diğer taraftan istihbaratın güçlendirilerek doğrudan teröristle mücadelede daha hızlı adımlar atılmalıdır. Bu, devletin işidir. Ama kardeşliği tesis edip, terör iklimini ortadan kaldıracak demokratik açılımda da sonuna kadar gidilmesi gerekiyor. Yeni anayasaya acilen geçilmesi lazım. Terörün oluşmasına, adalet boyutuyla, hukuk boyutuyla, eğitim boyutuyla, kalkınma boyutuyla fırsat veren ve terörün üzerine gitmede eksiklik oluşturan ne kadar yanlış yaklaşım varsa bundan kurtulmak lazım.”
Yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Gündoğdu, yeni anayasanın yapılmasında bir bahanenin bulunamayacağını vurguladı. Gündoğdu, “Referandumla ülkenin girmiş olduğu süreç, milletle-devletin barışması adına ve ülkemizin yeniden Ortadoğu’da liderliği ele alması adına çok önemli bir gelişme olduğunu görüyoruz. Vatandaşlığı, Türkiye vatandaşlığı olmak üzere devleti, vatandaşını tanımlayarak kategorize etme hastalığından kurtarıp, bütün vatandaşlarına eşit mesafede olma ve öteki oluşturmama adına bir anayasanın da yürürlüğe konulması gerekir. Bugünkü Meclis bunun için bir fırsattır. Yüzde 96’yı temsil eden bir Meclis var. BDP’yi yüzde 90+6 diye ayırmakta da fayda görüyorum. Çünkü sıkışınca İmralı’yı adres gösteren bir siyasi partinin de (Millet adına değil, illegal yapılanmalar adına mı siyaset yapıyor) endişesi, millette olduğu gibi bizde de yüksek. Ama en kötü ihtimalle yüzde 90’ı temsil eden bir Meclis var. Öyleyse anayasa yapmak için hiçbir bahanelerinin kalmadığını düşünüyorum. Referandumla oluşan olumlu tabloyu yeni anayasayla terörü, şiddeti, sıfır toleransla üzerine giderek, bitirme mecburiyetlerinin olduğunu düşünüyorum” dedi.
Kamu çalışanları toplu sözleşme Kanunu ile ilgili 30 civarında madde üzerinde anlaştıklarını da ifade eden Gündoğdu, “7 hizmet koluyla ve 515 bin üyeyle en büyük konfederasyon olmamıza rağmen, buna diğer konfederasyonların ortak olma arzusu var. Bizim de bunu kabul etmeme kararlılığımız var. Uluslararası Çalışma Örgütü kararına uyulması gerekir” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2011, 00:00