İsmail KONCUK 'Tüm kamu çalışanlarını Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum'

Türkiye Kamu-Sen, 26 Mayıs 2011 tarihinde Gaziantep’te istişare toplantısı gerçekleştirdi.

İsmail KONCUK 'Tüm kamu çalışanlarını Türkiye'nin  geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum'
 Toplantı; Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Bekir Avan, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Kemal Kazak, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Nusret Çakır, Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Adem Akkuş, Türk Haber-Sen Şube Başkanı Talip Parlak, Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Hanifi Demir, Türk Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Abdulkadir Bozbaş, Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi Mehmet Akşahin, Türk Yerel Hizmet-Sen İl Temsilcisi Ahmet Koç ve çok sayıda üyenin katılımı ile yapıldı. İstişare toplantısı, Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Bekir Avan’ın açılış konuşması ile başladı.     

         Bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk; Türkiye Kamu-Sen’in üye sayısının 400 bin’e ulaştığını kaydederek, tüm teşkilatlarımıza teşekkür etti.  

“8.5 yılda neler yaşamadık?” diye soran Genel Başkan Koncuk, şunları kaydetti: “Esamesi okunmayacak insanların ne derece değer gördüklerini biliyoruz. Eğer bir takım makamlara sadece nefsini düşünmekten başka bir özelliği olmayan insanları il müdürü, kurum müdürü, hastane müdürü yaparsanız bu ülkenin geleceği kalmaz. Ben yüreklerini ortaya koyan Türkiye Kamu-Sen mensuplarını tebrik ediyorum. Hiçbir makam bozulmamızı gerektirecek değerde değildir. Bizler teslim olursak emin olun ne evlatlarımızın, ne de torunlarımızın geleceği kalmaz. Bu nedenle bizi teslim almak gibi birtakım hedefleri olanların aklını başına alması gerekir.”

 

Genel Başkan İsmail Koncuk, 28 Mayıs 2011 tarihinde de Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilciliği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda; Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol,  Türkiye Kamu-Sen Elazığ İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Reşit Kılıç, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Talat Efe, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Yunus Aydoğdu, Türk Enerji-Sen Şube Başkanı A.Kerim Eflatun, Türk Yerel Hizmet-Sen İl Temsilcisi Yılmaz Aydoğdu, Türk İmar-Sen İl Temsilcisi Yüksel Kartal, Türk Tarım Orman-Sen İl Temsilcisi Kemal Canbay, Türk Ulaşım-Sen İl Temsilcisi Resul Korkmaz, Türk Haber- Sen İl Temsilcisi Mithat Uzun, Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi Bilal Dal, sendikaların yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda üye hazır bulundu. Elazığ İl Temsilcisi Reşit Kılıç’ın açılış konuşmasından sonra katılımcılara Genel Başkan İsmail Koncuk hitap etti.

 

Konuşmasında farklı türde istihdam modellerine dikkat çeken Genel Başkan İsmail Koncuk, “4/B’li çalışan sayısı 250 bin, 4/C’li çalışan sayısı 45 bin. AKP iktidar olduğunda taşeron firma elemanı olarak çalışanların sayısı sadece 10 bin idi, bugün 430 bin. Başbakan sözleşmelilerin mümkünse seçimden önce, mümkün değilse seçimden sonra kadroya geçirileceğini söyledi. Hem 9 yıldır bu garabet uygulamanın mucidi olacaksınız, Türkiye Kamu-Sen’nin feryatlarını duymayacaksınız, hem de seçimlere beş kala sözleşmelileri kadroya geçireceğinizi söyleyeceksiniz. Bu yaklaşım samimi değildir. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi başka bahara kalmıştır. Öte yandan Türkiye Kamu-Sen’in yaptığı ankete göre, gençlerin yüzde 56,2’si Türkiye’de yaşamak istemediğini söylüyor. Gençlerimizin kendi öz vatanında yaşamak istemediğini belirtmesi ne kadar acı. Bunu herkesin değerlendirmesi gerekir. Ancak bu olumsuzlukları gören göz lazım” dedi.

 

Genel Başkan İsmail Koncuk, 29 Mayıs'ta ise Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilciliği istişare toplantısına katıldı. Toplantıda Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Cengiz Kocakaplan, Türk Enerji-Sen Genel Mevzuat Sekreteri Mustafa Tümer, Adana Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse, Türk Eğitim-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Sezer, Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Hüseyin Ateş, Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Tevabil Akıncı, Türk Eğitim-Sen Mersin 2 No’lu  Şube Başkanı Necmettin Ellibin, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ümit Turan, Türk Diyanet Vakıf-Sen Şube Başkanı Salih Özbay, Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Nihat Aşcı, Türk İmar-Sen Şube Başkanı Hüseyin Çankaya, Türk Haber-Sen Şube Başkanı Eftal Tokta, Türk Enerji-Sen Çukurova Şube Başkanı Mehmet Yeğen, Türk Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Doğukan Alpe, Türk Emekli-Sen Şube Başkanı Ahmet Emiroğlu, sendikaların yönetim kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri, iş yeri temsilcileri  ve çok sayıda üye hazır bulundu. Toplantının açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Tevabil Akıncı ve Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Tarım Orman-Sen Şube Başkanı Hüseyin Ateş yaptı.

 

Burada bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Ülkemizin hangi koşullarda olduğunu söylemek amacıyla ziyaretlerde bulunuyoruz. Kamu'da 430 bin taşeron firma elemanı var. Çocuklarımızın geleceği tehdit altında. İş güvencesi olmayan çalışma hayatıyla çocuklarımız karşı karşıya kalıyor. Taşeron firmalar eliyle çocuklarımızın kanı emiliyor. Bu ülkeyi yönetenler bunu seyrediyor. Bunlarla mücadele etmemiz gerekiyor. Doğruları söyleme cesaretini gösteren güçlü bir sendikacılığın güçlü kılınması gerekiyor. Türkiye Kamu-Sen, yiğit bir sestir, mücadelece bir sendikadır. Tüm kamu çalışanlarını Türkiye'nin geleceğine sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.


RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER