İNTİBAK MAĞDURLARI YARATILDI

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Sözleşmeli kadroda iken 4/A kadrosuna geçen intibaklarının bu güne kadar yapılmayarak mağdur edildiklerini bildirdi.

İNTİBAK MAĞDURLARI YARATILDI

 

 
Erözgün, Kadroya geçen sözleşmelilere maaş ve döner sermaye gelirlerinden yapılan ödemelerinin son öğrenim durumlarına göre belirlenmesi gerekmekte iken bu güne kadar intibakları yapılmayarak mağdur edildiklerini belirterek intibaklarının bir an önce yapılmasını istedi.
 
2011 yılında kadroya geçen sözleşmeli personellerin intibaklarının yapılmamasını eleştiren Erözgün,  Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından acil olarak intibakların yapılmasını istedi.
 
Erözgün, kadroya atanan sözleşmelilerin atanma işlemlerinde, çalışanların öğrenim durumlarına ilişkin belgelerini kurumlarına teslim etmelerine rağmen hala sözleşmeli pozisyondan maaş almaya devam ettiklerini belirtti.
 
Erözgün, bugüne kadar intibak işlemlerinin yapılmadığı için mağdur olarak çalıştıkları için Devlete güven kaybettiren Bakanlık yetkililerinin vatandaşı devletinden soğutmaya hakları bulunmadığını vurgulayarak sağlık çalışanlarının zaten birçok sorunla iç içe çalıştıklarını özlük haklarında ki bu kayıpların bir an önce düzeltilerek mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Çalışanlar kanuni hakları yapılmadığı için yargıya başvurmak zorunda bırakılmasın diyen Erözgün, her gün onlarca kamu çalışanı intibakım yapılmadı dava açmak istiyorum diyerek sendikalara başvuru yapmakta bırakılmaktadır. Bu çalışanlar açısından siteme ve devlete olan güveni zedelemektedir. Buna kimsenin hakkı yoktur dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER