HÜKÜMET, KESK'TEN BİR NEVİ İNTİKAM ALIYOR

KCK soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 'Sendikal eylemlerimizi siyasal eylem gibi yansıtıyorlar.

HÜKÜMET, KESK'TEN BİR NEVİ İNTİKAM ALIYOR

 

 İzinli eylemlerimiz bile yasadışı sayılmış' dedi. Serbest kaldıktan sonra ilk defa konuşan Özgen 12 Eylül'den sonra DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk'ün gözaltına alındığını, kendisinin gözaltına alınan ikinci konfederasyon başkanı olduğunu söyledi.

Şu anda 20'si kadın, 76 KESK çalışanının 'KCK üyesi ve KCK talimatıyla eylem' suçlamasıyla cezaevinde olduğunu belirten Özgen,  'KESK' in Emniyet'ten izin aldıkları dahil, son bir yıl içerisinde yaptığı bütün eylemler, mitingler de yasadışı sayılmış. KESK, Mazlum-DER, TİHV, DİSK gibi sivil toplum örgütlerinin hazırladığı Uludere raporu da KCK talimatı sayılmış. Tüm sendikal eylemlerimizin talimatını KCK' den almışız gibi gösteriliyor. İnsaf!' diye isyan etti.

DÜĞÜM NEREDE KOPTU?

KESK'in kuruluşundan beri emek ve demokrasi mücadelesini paralel yürüttüğünü belirten Özgen şöyle devam etti: '90'lı yılların başından beri biz KESK olarak net ve açık bir şekilde Kürt sorununda demokratik çözümü ve bir arada yaşamı öne çıkaran bir perspektifimiz var. Savaşa karşı tutumumuz var. Bu yüzden sendikal eylemlerimizi siyasal eylemmiş gibi kamuoyuna yansıtıyorlar. Bize yapılan bu operasyonlar şu an zulmün ta kendisidir.'
Hükümetle gerginlikte toplu sözleşeme sürecindeki kararlı tutumlarının etkili olduğunu kaydeden Özgen, 'Ama düğüm 4+4+4 eğitim yasası. Hükümetin programında olmamasına rağmen bir gecede çıkarıldı. Biz de Eğitim-Sen ve KESK olarak karşı çıktık. 28- 29 Mart Ankara eyleminde buna karşı çıktık. Hükümetle çok gerildik. Bu eylemden sonra bize karşı tutumları çok daha belirgin olarak değişti. Sonra da bize 'ya taraf olursun ya bertaraf 'olursun politikası uygulandı. Bir nevi bizden intikam aldı. Biz 22 yıldır bütün hükümetlere karşı aynı tutumu gösterdik. Biz klasik anlamda bir AKP karşıtlığı yürütmüyoruz. Sadece yürütmüş olduğu politikalara muhalefet ediyoruz' dedi.

28 ŞUBAT'A TAVIR ALDIK

Son operasyonlarla birlikte KESK için 'darbeye destek verdi' gibi eleştirileri de Özgen şöyle yanıtladı: KESK olarak açık bir şekilde 28 Şubat'a karşı tavır aldık. Ve birileri bu operasyonu meşru göstermek için, haklı göstermeye çalışıyor. Ama KESK tarihini de kendi tarihlerini de bilmiyorlar. AKŞAM

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER