"HAYAT STANDARTLARINDA VE ALIM GÜÇLERİNDE DÜŞÜŞ YAŞANMAKTADIR"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan YardımcısıHüseyin Aslan, Ankara Adliyesi çalışanları Umut Horuz, Şükran Ersoy Horuz ve Özgür Gürbüz ile birlikte AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüştü.

"HAYAT STANDARTLARINDA VE ALIM GÜÇLERİNDE DÜŞÜŞ YAŞANMAKTADIR"
Görüşmede Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Adalet Bakanlığı personelinin sorunlarından bahsederek; Ek ödemelerin emekli aylıklarına yansıtılması, 666 Sayılı KHK ile 2013 yılından itibaren kaldırılan fazla mesailerin tekrar ödenmesini, adalet personelinin kesilen yol ücretlerinin yeniden başlatılmasını, Mübaşirler dahil YardımcıHizmetler Sınıfında çalışan personelin Genel İdari Hizmetler sınıfına alınmasıgerektiğini söyledi.


Kaldırılan fazla mesai ücretleriyle beraber, personelin aylık ortalama 300 TL’lik bir kayba uğradığını belirten Genel Başkanımız, “hayat standartlarında ve alım güçlerinde düşüş yaşanmaktadır” dedi.


Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, konuyla ilgili olarak hazırladığımız raporu AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’a sundu.


Raporu inceleyen Grup Başkanvekili, kaldırılan fazla mesai ücretleri ve kesilen yol ödenekleriyle alakalı olarak Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na gerekli yazıları yazacağını ve konunun yakın takipçisi olacağını bildirdi.
Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER