HAKSIZ - HUKUKSUZ GÖREVLENDİRME YAPAMAZSINIZ ...

Türk Eğitim Sen Giresun Şube Başkanı Arif Çetinkaya,Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı görevlendirmeler konusunda basın açıklaması yaptı.

HAKSIZ - HUKUKSUZ GÖREVLENDİRME YAPAMAZSINIZ ...
Türk Eğitim-Sen olarak adaletli, ilkeli, dürüst bir eğitim yönetiminin oluşturularak ilimizde ve Türkiye’de eğitimde kalitenin yakalanması, milletimizin ve devletimizin geleceği olan çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için mücadele veriyoruz.
Bu mücadelenin temel noktalarından birisi eğitim çalışanlarının arasında adaletin gerçekleşmesini sağlamaktır. Sendika olarak mücadelemiz ve isteğimiz atamalarda ve görevlendirmelerde birilerinin kayırılmasını, yandaşlara hakkı olmayan makamların verilmesini engellemek, işlerin kanunlara ve yönetmeliklere uygun yapılmasını, hak edenin hak ettiği yere ve göreve gelmesini sağlamaktır. Bu konuda Türkiye’de ve ilimizde bu zamana kadar verdiğimiz hukuk mücadelelerinden elde ettiğimiz sonuçlarla önemli başarılar kazandık. Bundan sonra da bu mücadelemiz devam edecektir.
İlimizde eğitimi yöneten İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde görev alan yöneticilerin çalışanlara eşit mesafede olmaları ve adaletli davranmaları gerekmektedir.
Devletin yönetim kadrolarında bulunanlar anayasamızda yer alan temel ilkeler doğrultusunda çalışan personeline karşı siyasi düşünce, sendikal…vb. ayrımda bulunamazlar. Bu makamlarda olanlardan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının herhangi bir sendikaya üye olamayacağı 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasasında açıkça belirtilmiştir.
Buna rağmen ilimizde son zamanlarda yapılan atamalarda bazı Sendika İlçe Temsilcilerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine görevlendirilmelerine rağmen sendikal görevlerinden ayrılmadıkları, sendika ilçe temsilciliği görevlerine devam ettikleri duyumları almaktayız.
Bu atamalar görevlendirme de olsa sendika ilçe temsilcisinin aynı zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütmesi nasıl olmaktadır. Bu ilçede çalışan personel kendini sendikal baskı altında hissedeceği açıktır. Bu nasıl bir iştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilen kişi İlçe Sendika Temsilciliğindeki görevini bırakarak bu makamda göreve başlamalıdır.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu duruma nasıl müsaade etmektedir. İlçelerimizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yanında Sendika İlçe Temsilciliğini de yürütenler ya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü bırakmalı ya da Sendika İlçe Temsilciliğindeki görevinden ayrılmalıdır. Türk Eğitim-Sen olarak konunun takipçisi olacağız. Gerekirse bu konuda bizzat İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin önünde eylem yapacağız.
Türk Eğitim-Sen olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimize karşı gerek okul ve kurumlarda, gerekse İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılacak her türlü baskı ve yıldırmaya yönelik davranışlara karşı gerekli mücadeleyi eylem, basın, mahkemeler yoluyla yapacağımızın herkes tarafından bilinmesini istiyoruz.
Milli Eğitimin yaptığı yanlış uygulamalardan birçoğu mahkemelerden geri dönmüş, bir kısım mahkemeler ise devam etmektedir. Giresun’da eğitimin gelişmesi için yapılan uygulamaların kanunlar, yönetmelikler doğrultusunda hak ve hukuka uygun olması sağlanarak personelin güveni kazanılmalıdır. Aksi takdirde eğitimde kaliteyi yakalamamız mümkün değildir. Bunu yapanlar Giresun’da eğitime ve çocuklarımıza en büyük kötülüğü yapmaktadırlar. Kamuoyuna saygılarımla,



30/11/2012
Arif ÇETİNKAYA
Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER