GÜNDOĞDU: ERKEK YA DA KIZ, BUNLAR BİZİM GENÇLERİMİZ

"Erkek ya da kız, bunlar bizim gençlerimiz. Eğer mesele gençliği korumaksa gerisi teferruattır diye düşünüyorum Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, öğrenci evleriyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Erkek ya da kız, bunlar bizim gençlerimiz. Eğer mesele gençliği korumaksa gerisi teferruattır diye düşünüyorum" dedi.

GÜNDOĞDU: ERKEK YA DA KIZ, BUNLAR BİZİM GENÇLERİMİZ
Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: 
 
 "Erkek ya da kız, bunlar bizim gençlerimiz. Eğer mesele gençliği korumaksa gerisi teferruattır diye düşünüyorum
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, öğrenci evleriyle ilgili tartışmalara ilişkin, "Erkek ya da kız, bunlar bizim gençlerimiz. Eğer mesele gençliği korumaksa gerisi teferruattır diye düşünüyorum" dedi.
 
Gündoğdu, konfederasyonun bağlı Eğitim-Bir-Sen'in Mersin'de Ayaş beldesindeki bir otelde düzenlediği Akdeniz Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bir eğitimci olarak gençlere değer verdiklerini belirtti.
 
Son günlerde öğrenci evleriyle ilgili tartışmaların ülke gündeminin ilk maddesini oluşturduğunu anımsatan Gündoğdu, bu konuda söylenecek çok söz olduğunu ifade etti.
Konuyu çok önemsediklerinin altını çizen Gündoğdu, şöyle devam etti:
"Üniversiteye gelinceye kadar gençlerin önüne ne koyduğumuzu masaya yatırdığımızda, test çözmeyi ve sınavlarda arkadaşlarını elemeyi değer olarak takdim ettiğimiz bir gençlik var. Öğrencinin bir tane bile fazla soru bilmesini katma değer gören bir sistem var. Bu sistem yanlış. Burada çocuk test çözse de çözmese de başarılı olsa da olamasa da birey olarak sorgulayan gençlik yetiştirmemiz gerekir. Sınavları amaç haline getiren bu sistemden hayata hazırlığı amaç haline getiren sisteme geçmemiz lazım."

Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede gençlerin dini kültür ve bilgilere sahip olması gerektiğini ifade eden Gündoğdu, "Gençlerimizin kendini koruyacak kadar din kültürünün olması gerekir. Seçmeli de olsa din eğitimi alması gerekir" diye konuştu.
 
Gençlere, günlük siyasi çekişmelere alet edilmeden sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, "Bu gençlik bizim. Onlara ilk, orta ve lisede okurken de çok önem vermeliyiz, üniversitede de sahip çıkmalıyız. Gençlik bu sıkıntılar içinde zarar görebilir ve onları kaybedebiliriz. Erkek ya da kız, bunlar bizim gençlerimiz. Eğer mesele gençliği korumaksa gerisi teferruattır diye düşünüyorum" dedi.
 
Gündoğdu ayrıca, memurların sendikal hakları konusunda da Memur-Sen ile Eğitim-Bir-Sen'in önemli katkı sunduğunu belirterek, "Biz, hükümetle masaya yetkili sendika olarak oturuyoruz. İstediklerimiz, memurlarımızın yaşam kalitesini yükseltmektir ve tüm çabamız bu yöndedir" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER