GİRESUNA ACİLEN YENİ TIP FAKÜLTESİ BİNASI VE HASTANESİ YAPILMALIDIR ...

Türkiye Kamu-Sen Giresun İl Temsilciliğinin basın açıklaması.

GİRESUNA ACİLEN YENİ TIP FAKÜLTESİ BİNASI VE HASTANESİ YAPILMALIDIR ...
TÜRKİYE KAMU – SEN
GİRESUN İL TEMSİLCİLİĞİ
Basın ve yayım kuruluşlarının değerli temsilcileri, saygıdeğer kamu çalışanları, sayın Giresunlular,
Giresun’da tıp fakültesinin açılışından sonra ilk defa 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinin öğrencileri Giresun’da öğretim görmeye başladı. Giresun’a tıp fakültesi levhası asılarak öğrenciler tercih ettikleri üniversitenin şehrinde okumaya başladılar. Giresun’da tıp fakültesinin öğretime başlamasında emeği geçen başta sayın rektörümüz Aygün ATTAR olmak üzere tüm siyaset, sivil toplum mensuplarına teşekkür ederiz.
Burada şunu da açıkça belirtmeliyiz ki tıp fakültesinin açılması, tıp fakültesi hastanesinin Giresunlulara hizmet vermeye başlamasında Giresun çok zaman kaybetmiştir. Bu aşamadan sonra tıp fakültesi konusunda hedef yeni hastane ve öğretim binasının bir an önce yapımına başlanarak bitirilmesidir.
Yeni tıp fakültesi binası yapılana kadar tıp fakültesi öğretim üyelerinin Giresun Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlaması için gerekli düzenleme bir an önce yapılmalıdır. Giresun Üniversitesi ile Sağlık Bakanlığı arasında bu konuda protokol imzalandığı haberlerinin basında yer alması Giresunlulara hem sevindirmiş, hemde ümitlendirmişti.
Bu protokole göre Giresun Devlet Hastanesi de Eğitim ve Araştırma hastanesi olacak, hastanemiz yeni imkanlara kavuşarak Giresunlulara daha kaliteli hizmet sunma şansını yakalayacaktı. Böylece en azından tıp fakültemizin hocalarının olduğu branşlarda hastalarımız Trabzon ve Samsun’da tıp fakültelerinde yer aramaktan kurtulacak, Trabzon ve Samsun’a yetişemediğinden yolda hastalarımız hayatını kaybetmeyecekti.
Gel gör ki yapılan protokolün bu zamana kadar hayata geçmemesi, protokolün askıya alındığı haberleri bizleri ve Giresunluları yeniden ümitsizliğe ve karamsarlığa sürüklemiştir. Giresunlular şimdi protokolün niçin uygulamaya konmadığı sorgulamaktadır.
Giresun bir eğitim ve araştırma hastanesine layık görülmemekte midir? İnsanımızın hayatı hiçe mi sayılmaktadır? Bu protokolün uygulamaya konmasını kimler niçin engellemektedir? Bu protokolün uygulamaya konması için ilimiz temsil eden iktidar milletvekilleri ne yapmaktatır? Protokolün imzalanmasının ardından askıya alınınca uygulamaya başlanması için girişimde bulunmuşlar mıdır? Yoksa ortaya çıkan bazı iddialardaki gibi iktidar partisi milletvekilleri bizzat porotokolün uygulanmaması, iptal edilmesi için mi uğraşıyorlar? Giresun ve Giresunlular bu konuda konunun muhataplarından açıklama beklemektedir.
Hastanelerin yönetiminde yeni bir uygulama başlamıştır. Uygulama sonucu Giresun’da da yeni hastaneler birliği oluşturularak yeni birlik Genel Sekreteri atanmış, görevine başmıştır. Genel Sekreterin göreve başlaması ile yeni hastane yönetimi oluşturulmuştur.
Türkiye Kamu-Sen olarak bürokratların, sivil toplumun, Siyasetçilerin ve siyasi alanda ilimizi temsil eden Milletvekillerimizin görevinin Giresun’a hizmet getirmek olduğunu gelecek olan hizmetleri engellemek olmadığını düşünüyoruz.
Bu düşünceden hareketle yeni yönetime görevinde başılar dilerken bir an önce imzalanan protokolün uygulanmaya başlanmasını bekliyoruz. Giresun için son derece önemli olduğuna inandığımız bu sorunun çözülerek hastanemizin eğitim uygulama hastanesi haline getirilmesini tüm Giresunlular beklemektedir. Aksi takdirde Trabzon-Samsun yolunda kaybettiğimiz her insanın sorumluluğu bu uygulamayı başlatmayanlar da olacaktır.

17.11.2012
Arif ÇETİNKAYA
Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi
Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER