Geylan, “Sayın Selçuk, eğer temel kavramınız adalet olacaksa öncelikle MEB’de liyakat ve ehliyeti katleden ötekileştirme ve ayrıştırmayı sonlandırarak, MEB teşkilatlarını sendika/vakıf/cemiyet görünümlü çetelerin tahakkümünden kurtarmalısınız.
Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
MEB Sayın Ziya Selçuk’un bugün düzenlediği basın toplantısında kullandığı şu ifadeyi bir taahhüt olarak kabul ediyoruz: ‘Temel kavramımız adalet olacak.
Ben bakan olmaya değil, gören olmaya çalışacağım.’ Bir Bakanın ‘görmesi’ gereken o kadar çok sorunumuz var ki
Adalet için görülmesi gereken ilk ve en büyük mesele uzun senelerdir mülakat terörü üzerinden katledilen yönetici atama sistemidir. Sayın Selçuk’un MEB’de ADALET tesis etme hedefinin ilk adımı burasıdır.
Sayın Selçuk, eğer temel kavramınız adalet olacaksa öncelikle MEB’de liyakat ve ehliyeti katleden ötekileştirme ve ayrıştırmayı sonlandıracak, MEB teşkilatlarını sendika/vakıf/cemiyet görünümlü çetelerin tahakkümünden kurtaracaksınız.
MEB’i sorumlu Bakan ve Bakanlık bürokrasisi yönetmelidir. Eğitim hayatımızın geleceğine dışarıdan müdahaleye izin verilmemelidir. Sayın Selçuk’un aşması gereken problemlerin başında gelen husus özellikle MEB taşra teşkilatlarındaki bu nevi aymazlıklardır.
Sayın Selçuk’un öğretmeni önceleyen yaklaşımını önemsiyoruz. Özellikle performans konusundaki makul tutumunu alkışlıyoruz. Bu başlangıcın, öğretmenimizin senelerdir yıpratılan itibarını artırıcı tedbir ve düzenlemelerle devam etmesini diliyoruz.
Tabii ki senelerin biriktirdiği sorunlar bir çırpıda çözülemeyecektir. Fakat iyi niyetli bir iradenin gösterilmesi hem çalışanların motivasyonunu artıracak hem de kamuoyunun güvenini sağlayacaktır. Bu yapılırsa Sayın Selçuk’un üç senelik planına karşı sabırlı bir tepki oluşacaktır.
Üç senelik plan içerisine; Tüm öğretmenlerin kadrolu olması, Eğitim çalışanlarının ek gösterge düzenlemelerinin yapılması, Zorunlu Hizmet Tazminatı getirilmesi, Adil bir yönetici atama sistemi ihdas edilmesi, Ataması yapılmayan öğretmenlerimizin sorunların giderilmesi.
YHS çalışanları GİH sınıfına alınması, İlk orta ve lise eğitimimizdeki düzenlemelerin siyasi ve ideolojik değil eğitimin ihtiyaçları doğrultusunda yapılması, gibi raporumuzda dile getirdiğimiz konular mutlaka alınmalıdır. Takipçisi olacağız.