Salgının seyrini takip etmek ve süreci kontrol edebilmek için, milyonlarca öğrencimizle her gün muhatap olacak öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının düzenli olarak Kovid testlerinin yapılmasını talep eden Geylan, “Özellikle sınıf içerisinde öğrencilerle saatlerce birlikte olacak öğretmenlerimizin, Bilim Kurulu’nun belirleyeceği periyotlarda testlerinin düzenli yapılması, testi pozitif çıkan öğretmenlerimizin 14 gün karantinaya alınması sağlanmalıdır” dedi.
Her eğitim bölgesine bir mobil sağlık ekibi görevlendirerek, o eğitim bölgesindeki okullarımızın takibinin ve Kovid testlerinin profesyonelce yapılabileceğine dikkat çeken Geylan, öğrencilere ve eğitim çalışanlarına eksiksiz olarak maske dağıtılmasını da istedi.
Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “21 Eylül’de okul öncesi ve 1. sınıflarımız yüz yüze eğitime başlamıştı. Bugün de ilkokullarımızın tamamı ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz okullarıyla buluştu.
Tüm öğrenci ve çalışanlara maske dağıtımı ve okullarımızın ihtiyaç duyduğu dezenfektan ürünlerinin temini hususunda aksama yaşanmamalıdır.
Maalesef geride bıraktığımız haftalarda bu konuda eksiklerin olduğuna şahit olduk. Benzer bir durumun önümüzdeki süreçte de yaşanması muhtemeldir. Bunun için tedbirler alınmalıdır.
Bir ortaokul müdürümüzü aradım. Sekizinci sınıf öğrenci mevcutlarının 300 olduğunu ve Cuma günü sadece 300 maske ve 5 litre dezenfektan verildiğini söyledi. Bu okulumuza eğer her gün 300 maske verilecek ise (Ki, aslında en doğrusu günlük öğrenci sayısının iki katı maskenin dağıtılmasıdır) makul kabul edilebilir. Aksi bir tutum “-mış gibi yapmak” olur.
Salgının başlamasıyla birlikte MEB’e bağlı kurumlarda yaklaşık 50 milyon maske üretimi gerçekleştirildi. Yani MEB, öğrencilerimizin maske ihtiyacının çok önemli bir kısmını karşılayabilecek kapasiteye sahiptir. Nitekim Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk da öğrencilerimize maskelerin ücretsiz dağıtılacağını birkaç kez ifade etmiştir.
Öte yandan salgının seyrini takip etmek ve süreci kontrol edebilmek için, milyonlarca öğrencimizle her gün muhatap olacak eğitim çalışanlarının düzenli olarak Kovid testlerinin yapılması da gereklidir.
Özellikle sınıf içerisinde öğrencilerle saatlerce birlikte olacak öğretmenlerimizin, Bilim Kurulu’nun belirleyeceği periyotlarda testlerinin düzenli yapılması, testi pozitif çıkan öğretmenlerimizin 14 gün karantinaya alınması sağlanmalıdır.
Bir diğer önemli husus da salgının okullarımızda seyrinin işin uzmanları tarafından takip edilmesidir. Pek tabii ki, her okulumuza sağlık görevlisi tahsis edemeyiz.
Ancak her eğitim bölgesine bir mobil sağlık ekibi görevlendirerek, o eğitim bölgesindeki okullarımızın takibini ve kovid testlerini profesyonelce yapabiliriz.
Neredeyse tüm toplumun doğrudan ya da dolaylı olarak öğrencilerle ilişkisi vardır. Dolayısıyla bu ve benzeri tedbirlerin aslında toplumun geneline yönelik sağlık hizmeti olduğu gözden kaçırılmamalıdır.
Yüz yüze eğitim sürecinde, tüm öğrencilerimize ve meslektaşlarımıza sağlık ve başarılar diliyorum.”
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 13:07