FETİHYE BLEDİYESİ MEMURA 250 LİRA ZAM YAPTI

Hükümet memura 65 TL zam verirken, Fethiye Belediyemiz 250 TL artış yaptı…

FETİHYE BLEDİYESİ MEMURA 250 LİRA ZAM YAPTI

 

Türk Yerel Hizmet Sendikası ve Fethiye Belediyesi arasındaki görüşmelerin sonunda varılan mutabakat neticesinde imzalanan 18 aylık Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesinde belediye kadrolu personeline aylık net 250 TL zam yapıldı. Hükümetin memurlara geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği aylık 65 TL artış vermesi, Fethiye Belediyesinin bölgedeki ağırlığını tekrar göstermiş oldu.
 
Fethiye Belediyesinde görev yapan 83 memur personele yapılan zam ile ilgili tören Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Sendikamızın Denizli Şube Başkanı Ergun Kırlı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye Başkan yardımcıları Metin Talaş ile Mehmet Yılmaz Cesur, Belediye Personel Müdürü Mesut Doğan ve kadrolu personeller  Sözleşme törenine katıldı.

“Önemli olan vicdan”
Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen ücret artış imza töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Hepimizin aldığı para azdır. Kimseye yetmiyordur. Ancak dengeleri göz ardı edemeyiz. Önemli olan şudur. Akşam kafamızı yastığı koyduğumuz zaman helal mi, haram mı süzgecinden geçirmek! ‘Fethiyelilerin emeğinden, vergisinden almış olduğum bu paranın karşılığını ödedim. Yastığa da kafamı rahatça koydum.’ diyorsanız. Diyecek hiç bir şey yok. Ben bu saatten sonra herkesi vicdanı ile baş başa bırakmak istiyorum. Önemli olan vicdan. Türkiye şartlarına göre bu para azdır. Ama bir denge var.  Üniversite mezunu iki dil bilen çocuklar işsiz yâda düşük ücretlere çalıştığını düşünürsek, söylenecek sözümüz yok” dedi.
Türk Yerel Hizmet Sendikası Genel Başkanı İlhan Koyuncu ise yaptığı konuşmada, yasanın çıkmasının hemen ardından Sayın Belediye Başkanı ile sürdürdüğümüz görüşmelerin meyvesini bugün burada almak için toplandık. Sözleşmenin imzalanması sürecinde emekleini esirgemeyen başta belediye başkanımız olmak üzere başkan yardımcılarına ve kurum yetkililerine teşekkür ediyorum dedi. Genel Başkan İlhan Koyuncu Günün anısına Belediye Başkanı Behcet Saatcı’ya teşekkür plaketi verdi. Personel Müdürü Mesut Doğan ise Belediye Başkanı Behcet Saatcı’ya çiçek verirken, Başkan Saatcı “bu hediyeleri tüm memurlar adına alıyorum” dedi.
 
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER