FAZLA MESAİ HAKKI KORUNMALI !

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan ile birlikte Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cantemur'u makamında ziyaret etti.

FAZLA MESAİ HAKKI KORUNMALI !

Ziyarette kamu çalışanlarının sorunlarından bahseden Genel Başkan Yusuf Yazgan, çalışanların aldığı ücretle geçinmekte zorlandığını belirtti. Özellikle büyük şehirlerde çalışan personel ciddi anlamda geçinmekte zorlandığının altını çizen Yusuf Yazgan, “Büyükşehirlerde ev kirasından yol parasına kadar her şey pahalı. Çalışanlar aldığı ücretle geçinemiyor. Şimdi bir de fazla mesai ücretleri kaldırılıyor. Fazla mesailerin kaldırılmasıyla memurların can damarlarından biri kesilmiş olacak. Çalışanların kendini işine verebilmesi ve hizmetin aksamaması için fazla mesailer devam ettirilmelidir” dedi.

Yusuf Yazgan, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'ndaki memurların uzmanlığa geçmesi için özel sınav açılmasını talep etti. Görevde yükselme sınavının hala açılmadığına dikkat çeken Yazgan, hizmetli, şoför, memur unvanlarındaki personel başta olmak üzere çalışanların sınavın açılmasını beklediğini kaydetti. Çoğu kurumun çalışanların evlerine ve işyerlerine gitmesi için servis hizmeti verdiğine dikkat çeken Yusuf Yazgan, Maliye Bakanlığı merkezinde çalışan personelin de servis hizmetinden yararlanması gerektiğini vurguladı.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifaden eder Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantemur, kamu çalışanlarının hiçbir zaman mağdur edilmemesi gerektiğini belirtti. Cantemur, Yazgan'ın ilettiği talep ve sorunlarla ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER