EMNİYET MENSUPLARININ SENDİKA HAKKI, ENGELLENEMEZ

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, polislerin sendika kurmasının engellenemeyeceğini vurgulayarak, ileri demokrasi iddiasındaki Türkiye’de bu tür tartışmaların kabul edilemez olduğunu söyledi. Emniyet mensuplarının sendika kurma sürecinde talep edilmesi halinde tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti

EMNİYET MENSUPLARININ SENDİKA HAKKI, ENGELLENEMEZ
Sendika kurmak için çalışmalarını sürdüren Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Merkezi (EMŞAV) Sözcüsü Abdurrahman Yılmaz, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’yu ziyaret ederek, gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Genel Başkanı Gündoğdu, Genelkurmay, Diyanet, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışanların sendika örgütlenmesinde yer almalarını istediklerini belirterek, “Bu kurumlar geçmişte kapalı kapılar ardında en çok kararların alındığı, çalışanları ilgilendiren uygulamalara imza attığı kurumlardı” diye konuştu. Sendika yasasının çıkmasını müteakip Diyanet çalışanlarına yönelik sendika kurulacağı zaman, ‘burada sendika kurulmaz, kurulmamalı’ şeklinde bir dirençle karşılaştıklarını hatırlatan Gündoğdu, bugün Diyanet personelinin büyük bir kısmının sendika üyesi olduğunu, kurumda sendikalı olmaktan dolayı bir sıkıntı yaşanmadığı gibi çalışanların memnuniyetinin arttığını kaydetti.

GENELGELERLE SENDİKLARIN ÖNÜNÜ KESMESİNLER

Kurulması için mücadele verilen emniyet sendikasına üye olacak polisler hakkında işlem yapılacağı yönündeki genelgeyle ilgili haberleri hatırlatan Gündoğdu, şunları kaydetti: “Genelgelerle sendikal örgütlenmenin önünü kesmesinler. AB üyelik sürecinde Türkiye’nin en çok eleştirildiği konulardan biri de örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmamasıdır. Türkiye’nin örgütlenmenin önünü açması gerekirken bu tür şeylerle uğraşması kabul edilebilir bir durum değildir. Biz, yargı mensuplarının, askerlerin, polislerin de sendika kurmasından yanayız. Bu kapsamda polislerimiz de kendi sendikalarını kurmalı, haklarını savunmalıdır.”

Polislerin sendika kurmasına karşı çıkanların, 8 saat yerine 18 saat polisi çalıştırıp, dinlenmesine fırsat vermeden yeniden göreve çağıranların olduğunu belirten Gündoğdu, “Bütün kamu çalışanları mesai saatlerine uygun çalıştırılmalı, izinleri de buna göre düzenlenmelidir. Polislerimiz, bu konunun en mağdur kesimi içinde yer alıyor. Hakkını aramak, sesini duyurmak, hak ettiği ücreti almak için sendika kurma yolundaki çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

BİRİKİMLERİMİZİ PAYLAŞMAYA HAZIRIZ

Kapatılan Yargı-Sen’i kuranların politika ve düşüncelerini hiçbir şekilde kabul etmemelerine karşın, kuruluşlarından memnunluk duyduklarını belirten Gündoğdu, kapatılma kararına en sert tepkiyi yine Memur-Sen gösterdiğini hatırlattı. Polislerin sendika kurma sürecinde, Memur-Sen olarak kendilerine düşen her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını da belirten Ahmet Gündoğdu, tecrübe ve birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

EMŞAV Sözcüsü Abdurrahman Yılmaz ise kurmak istediklerin Emniyet Sendikası’nın uluslararası hukuka dayanarak kuracaklarını belirterek, Memur-Sen’in tecrübelerinden istifade etmek istediklerini söyledi. Bu süreçte önlerine çıkarılan yasal engellerin kaldırılması konusunda destek istediklerini belirten Yılmaz, kuruluş dilekçesini görev başındaki 6 polisin imzasıyla 15 Kasım’da Ankara Valiliği’ne vereceklerini ifade etti. Tüzüklerinin tamamlanma aşamasında olduklarını söyleyen Yılmaz, bu yolda bir bedel ödenecekse bunu göze aldıklarını da vurguladı.
Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER