EĞİTİME SERBEST KIYAFET ANKETİ SONUÇLARI !

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitimde serbest kıyafet sisteminin uygulanması ile ilgili yaptırdıkları anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Avcı, “Yapılan ankette 867 eğitimcinin 851'i

EĞİTİME SERBEST KIYAFET ANKETİ SONUÇLARI !
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, eğitimde serbest kıyafet sisteminin uygulanması ile ilgili yaptırdıkları anket çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Avcı, “Yapılan ankette 867 eğitimcinin 851'i (yüzde 98), bin 233 öğrencimizin bin 112'si (yüzde 91), 643 velimizin 393'ü (yüzde 61) tercihini serbest kıyafetten yana göstermiştir.” dedi.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, Demokrasi ve Eğitimde Stratejik Araştırmalar Merkezi (DESAM) tarafından rutin olarak düzenlenen; eğitimci, öğrenci ve velilerden oluşan eğitim bileşenlerinin katıldığı geleneksel toplantıda, kıyafet serbestisi ve ideolojik eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Sendikanın bir araştırma şirketine yaptırdığı kamuoyu yoklamasında öğretmen, öğrenci ve velilerin kahir ekseriyetinin serbest kıyafetten yana olduğunu bildiren Avcı, şöyle konuştu:

        “Anket yapılan 867 eğitimcimizin 851'i (yüzde 98), bin 233 öğrencimizin bin 112'si (yüzde 91), 643 velimizin 393'ü (yüzde 61) tercihini serbest kıyafetten yana göstermiştir. Özellikle velilerimiz, kıyafet serbestliğinden ve eğitimdeki özgürlükçü reformlardan korkmamalı, ideolojik mihrakların dolduruşuna gelmemelidir. Önemli olan, kişinin ne giyeceği değil ne üreteceğidir. Kaldı ki ne devletin ne de başka birilerinin, kimsenin ne giyeceği ve giymeyeceği konusunda bir dayatma yapma hakkı olamaz. Bireyin özgünlüğüne rağmen ona belirli bir giyim şekli dayatılamaz. O zaman başörtülüleri kamusal alanda görmek istemeyenleri yahut başı açık olanları cadde ve sokaklarında görmek istemeyenleri haklı duruma düşürmüş oluruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 12 yıl Önce

Çocukların kafasına güzellik,doğruluk,samimiyet,saygı gibi kavramları yerleştirin ki egoist,bencil olmasın.kalite ve seviye yükselmeden her türlü nesneyi hak diye görürseniz,genç nesli son on senede olduğu gibi dejenere edersiniz.Avrupalıyı iyi analiz edin kalite ve seviye farkını eşitlemeye çalışın ki sonuç elde edesiniz.Bu türkiş palavra anketlerini boşverin.

fatma dost
fatma dost - 12 yıl Önce

OKULDA serbest kıyafetin kullanılması disiplinin azalmasına sebebiyet verecektir. daracık pantolonlar ve mini eteklerle okula gelecek olan öğrenciyi hangi öğretmen nasıl teftiş edecek.hem okul öğrencisi mi serseri mi ayırt edilemeyecek isteyen istediği gibi okula girecek.zengin olan her gün farklı kıyafet giyerken zavallı fakir öğrenci ne yapacak.

mustafa
mustafa - 12 yıl Önce

bu anket galiba uzayda yapılmış.yalanın bu kadarına ne demeli.dürüs olun yalan anket yapmış lar asla inanmıyorum....saddamın seçimlerine benziyor.biliyorsunuz saddam yıkılmadan önce uyduruk bir seçim yapmıştı yüzde 99.9 halkından oy almıştı . bu ankette öyle birşeydir.

ABDUL KADİR YAŞAR
ABDUL KADİR YAŞAR - 12 yıl Önce

OKULA SERBES GELİNSİN

öğrenci
öğrenci - 12 yıl Önce

ne serbest kıyafeti ya nerde kaldı disiplin?

Selooo
Selooo - 12 yıl Önce

Bence serbest kıyafet olması gayet normal ve iyi zaten eninde sonunda olacaktı türkiye avrupa ülkelerine benzemeye calismiyormu avrupa ulkelerinin birçok ülkesinde serbest kıyafet uygulaması var bence bizdede olsun one oyle grı panatlon felan serbest kıayfet zaten universitede olcak o zaman napicaksiniz alişin bari ;)

Oğuzhan ibiş
Oğuzhan ibiş - 12 yıl Önce

avrupada serbest kıyafet varda orda herşey esnek bizim ülkemizde olanı var olmuyanı var kimse bu düşünceyle yaklaşmıyor sen güzel giyinirken öbür çocuk napcak allah aşkına bırakın şu işleride ülkeye bakın siz terörle mücadele edin .s

Veli
Veli - 12 yıl Önce

Bence bu uygulma cok yanlış .Çünkü olanı var olmayanı var.Bu uygulma Avrupada yapıldıgı için oldu.Avrupa nın düzeni Türkiye gibi degil.Bazı cocukların pskolijisi bozuluyor.Ben bir 2 cocuk annesiyim cocuklarım hep arkadaşlarının giysisini anlatıyor bizim iyi bir gelirimiz olsada başkalarının yok bence bu uygulama kalksın .Lütfen ben cocuklarımın ve başka cocuklarının pskolojisi bozulsun istemiyorum.Bu uygulama tek üneversite icin gecerli olsun


SIRADAKİ HABER