EĞİTİMDE DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK DÜZENİ

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı Sakat Başlıyor. Neden Sakat başladığını idare edenlerin dışında herkes biliyor.

EĞİTİMDE DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞIM DÜDÜK DÜZENİ
     1- 09.09.2012 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü açıklıyor. İki buçuk milyon öğrenci Kırkbeş bin derslikte eğitim ve öğretime başlıyor. Bunun anlamı derslik başına 50 den fazla öğrenci düşüyor demektir. Fakat bir şey daha unutuluyor o da derslik dedikleri çoğu odalardan bozma ve yaklaşık 35 metre kare kadardırlar. Bunları sınıf saydıkları halde mevcutların ne kadar kalabalık olduğunu her vatandaş kolaylıkla hesaplayabilir. Bundandırki sınıf mevcudu 24 le sınırlı olan 60-72 aylık çocukların 50-55 kişilik sınıflarda bunalım geçirmesi ve tamamen okuldan nefret etmeleri kaçınılmazdır.
     2- Bakan Bey’in bahsettiği on ilde sıkıntı var geri kalan illerimizde sorun yok açıklaması son derece komik “herkesi kör alemi sersem” zan etmekten başka bir anlam içermiyor. Çünkü o bahsettiği iller zaten nüfusumuzun %70 ne tekabül etmektedir yani sorunu küçültmek meseleyi hafife almak için bundan daha vahim bir açıklama olamaz.
     3- İstanbuldaki İlköğretimlerin %75 i Anadolu Liseleri hariç mesleki, genel ve çok programlı liselerin %80 ni ikili eğitim yapmaktadır ve bu okulların 5 ve 9 uncu sınıflarında sırasıyla 36,37,40 saat aralıklarında ders saati yapılcaktır. İkili oldukları için bir okulda 72.74ve 80 saat haftalık ders saati olacak ki bu da günde ortalama bir okulda 15 saat ders yapılacağı anlamını taşır. Öğrencinin, beslenmesi, dinlenmesi, hesaplandığında 7 den başlayıp 19 a kadar eğitim öğretimin sürmesi görülecektir. Yardımcısı olmayan veya yalnız bir tane  olan hangi idareci bu mesai saatine dayanacak, hangi öğrenci bu kadar uzun süre okulda kalıp bıkkınlık göstermeyecektir.
    4- Öğretmenlerimiz son derece moralsiz ve isteksiz görünmektedirler. Çünkü yaz tatilini yapamadılar ne olacağım endişesiyle geçen bu kabus gibi günler hala karanlıkta ve hala sorunlar ortada beklemektedir.
     5- Eş durumu atamalarına sınıf öğretmenlerinin dahil edilmemesi veya onlara yer açılmaması birçok parçalanmış yeni aile ortaya çıkartmış buna razı olmayanlarda tayin iptali yoluna gitmişlerdir.
    6- Okul idareleri bütçe yetersizliğinden dolayı okullarına her yıl yapması gereken bakımı ya hiç yapmamış ya da kısmi çalışma yapmışlardır. Kimi okullarda ise belediyeler vasıtasıyla daha yeni boyama işlemleri başlamıştır.
   7-Normal öğretim yapıp İlk ve ortaokulu birlikte okutacak okulların birçoğu ortadan ikiye bölünmüş lavabolar bir tarafta kalmış veya yetersiz tehlikeli merdivenler yeniden aile birlikleri bütçesiyle yaptırılmaya çalışılmıştır. Bir yandan para toplamayın öbür yandan şunları yapın şu harcamalarda bulunun demek tezatı ancak bu dönemde görülebilir. İdarecilerimiz bir yandan amelelik ustalık kalfalık yapmakta bir yandan da eğitim ve öğretimle uğraşmaktadırlar, Bu yetmezmiş gib zaten küçücük olan okul bahçeleri çitlerle tellerle bölünecek ve kapılarıda ayrılacaktır..
    8-Şu son hafta içerisinde bakanlık müfetişleri gelecek diye idarecilerin birçoğu işlerini bir kenara bırakıp istatistik çıkartma peşine düştü. Hani derdiniz eğitim ve öğretimi iyileştirmekti. Bir insan on parça olamaz bir idareci de öyle. Hem nalbur, dülger, boyacı,camcı, muslukçu hem istatistikçi, muhasebeci hem de eğitim ve öğretimi yönlendirici olacaksınız bu ham hayelden başka bir anlam içermez?
    9-Eğitim ve öğretim yılı öncesi yeterince planlama yapılamadı bundan dolayı ders programları birçok okulda ilk haftaya belki de sonraki haftalara yetişmeyecektir.
   10-Bakanlık seminerinden dolayı kendi okulları dışında başka okullara giden öğretmenler idarelerle geleceğe yönelik hiçbir paylaşım yapamıyor. Alan değişikliğinin hala yapılmamasından dolayı idareler kimin gideceği kimin kalacağı konusunda bilgi sahibi değillerdir. Bu yüzden yapılacak ders programları da bozulmaya mahkumdur.
     Kısacası deniliyorki “Dediğim dedik çaldığım düdük” bizim düdük iyi ses getirsin de gerisini boş verin….
                                                                                              Remzi ÖZMEN
                                                                        TES İSTANBUL 8 NOLU ŞUBE BAŞKANI
Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
oğuzhan
oğuzhan - 12 yıl Önce

başkanım elinize yüreğinize sağlık,istanbulun halini çok güzel ifade etmişsiniz inşallah yetkililerde duyar...

mustafa
mustafa - 12 yıl Önce

ağzına yüreğine sağlık ancak öyle bir yerde yayınlamışlarki tesadüfen buldum.

Mustafa MADEN
Mustafa MADEN - 12 yıl Önce

TEŞEKKÜR EDERİM.60-70 KİŞİLİK SINIFLARDA EĞİTİM ÖĞRETİM YAPILABİLECEĞİNE İNANMAK TAM BİR SAFLIKTIR.ÖZELLİKLESINAVSIZ ÖĞRENCİ ALAN ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİN BİRİNCİL ROLÜ NE OLABİLİR????????????? BU OKULLARDAKİ BAŞARILI OLABİLECEK,GELECEK VAATEDENVATAN ÇOCUKLARININ GELİŞİMİNE KATKI SUNULABİLECEK Mİ?YÖNETİCİLERİN MESAİ SAATLERİ NE OLACAK?DAHA DA ÖNEMLİSİ;ÖĞRETMEN''BEN VALİLİĞİN BELİRLEDİĞİ MESAİ SAATLERİ DIŞINDA DERS İSTEMİYORUM'' DERSE NE YAPACAĞIZ?????UMARIM İYİ OLURRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!

emire
emire - 12 yıl Önce

tamda bakana göre başlık

SIRADAKİ HABER