EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI KILIÇ: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ VİCDANLARA HAVALE EDİLEMEZ

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, “Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak yürütülecek çalışmaların neler olacağı konusunda acilen ayrıntılı bir bilgilendirme yapılması gerektiğini kaydetti.

EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI KILIÇ: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ VİCDANLARA HAVALE EDİLEMEZ
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, “Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak yürütülecek çalışmaların neler olacağı konusunda acilen ayrıntılı bir bilgilendirme yapılması gerektiğini vurguladı. Kılıç, zorunlu din dersinin kaldırılması kapsamında taleplerin yükseldiği bir dönemde eğitim hizmetini Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetlerine açmayı planlamanın, gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez bir uygulama olduğunu kaydetti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç bu yılki ana teması “Hazreti Peygamber ve Merhamet Eğitimi” olarak belirlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında ortak faaliyetler yürütüleceği yönünde basında çeşitli haberlerin yer aldığını anımsatarak, “Bakan Kavaf’la da görüşen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına ‘merhamet eğitimi’ önerisi getirmesiyle okullarımızın söz konusu eğitime mekan olarak tahsis edilmesi ihtimali de artmıştır. Öncelikle belirtmeliyiz ki okullarımız bilimsel ve laik eğitim ilkeleri çerçevesinde eğitim verilmesi gereken kurumlardır. Bunun yerine çocuklarımızın vicdanlarını, acıma duygularını harekete geçirmek için ‘merhamet eğitimleri’ planlamak ve bunun referansını dinsel öğretiler ile oluşturmak bilimsel ve laik eğitim anlayışına aykırı olduğu gibi pedagojik açıdan da çeşitli sorunlar barındırabilmektedir. Geleceğimiz diyerek sahiplendiğimiz çocuklarımıza sorunlarla karşılaştıklarında, içerisinde bulundukları somut gelişmeleri kendi gerçekliği içerisinde kavrayabilmeleri ve çeşitli çözüm yolları üretebilmeleri becerisinin kazandırıldığı bir eğitim programı uygulanmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak yürütülecek çalışmaların neler olacağı konusunda acilen ayrıntılı bir bilgilendirme yapılması gerektiğini vurgulayarak, zorunlu din dersinin kaldırılması kapsamında taleplerin yükseldiği bir dönemde eğitim hizmetini Diyanet İşleri Başkanlığı faaliyetlerine açmayı planlamanın, gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez bir uygulama olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
TES Yozgat
TES Yozgat - 14 yıl Önce

ES zaten ne zaman Allah c.c Peygamber s.a.v konusu açılsa hemen bağırmaya çağırmaya başlıyor. Değiştirin artık şu kafaları. Burası Türkiye. Türk demek Müslüman demek, Türkiye demek İslam demektir.

SIRADAKİ HABER