EĞİTİM SEN GAZİAANTEP'TEN BASIN AÇIKLAMASI

KESK Gaziantep Şubeleri Adına Eğitim Sen Şube Başkanı Ömer Faruk Koç yaptığı basın açıklaması ile Gaziantep’te yapılan bombalı saldırıyı kınadı. İşte açıklama.

EĞİTİM SEN GAZİAANTEP'TEN BASIN AÇIKLAMASI

Gaziantep İlimizde bayramın 2.günü akşamı meydana gelen bombalı saldırı sonucunda Hayatını kaybeden insanlara Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı yaralılara da acil şifalar diliyor, yapılan bu saldırıyı Gaziantep KESK şubeleri ve temsilcilikleri olarak lanetle kınıyoruz. Gaziantep KESK şubeleri olarak Türkiye’de şiddeti artırarak insanlar arasındaki kardeşliği zedelemeyi hedefleyen bu saldırının failleri derhal bulunmalıdır. Defalarca ifade ettiğimiz gibi AKP hükümeti içeride ve dışarıda barışı sağlayacak adımları bir an önce atmalı, her türden şiddetin beslendiği iklimin bu topraklardan uzaklaştırılması için mevcut politikalarından vazgeçmeli, siyasi ve vicdani sorumluluğunu yerine getirmelidir. Toplumsal barışın zedelenmesini hedefleyen açıklamaların bu halka yapılabilecek en büyük kötülük olduğu asla akıllardan çıkarılmamalı, bu yöndeki girişimlere karşı barışın sesinin daha gür biçimde çıkarılması için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Türkiye'de toplumsal alanda demokratik taleplerin karşılığını bulamayışından kaynaklı şiddet, çatışma ve şovenist duyguların kabardığı belirtilerek, Ortadoğu ve Türkiye'nin kanayan yarası olan Kürt sorununda "güvenlik" eksenli politikalardan kaynaklı çözümsüzlüklerin giderek derinleştiğini ve telafisi mümkün olmayacak tahribatlar giderek artmaktadır. Bu saldırıyı halkların özgür, birlikte yaşamasını dinamitleyen bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu hunhar saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı konusunda sorumlu davranması gereken, doğru bilgi toplayarak hızla sorumluları bulması ve açıklaması gereken hükümet bunun yerine, kin ve nefreti arttırıcı, yetkililer kışkırtıcı açıklamalarda bulunmuştur. Bu saldırıyı kınayarak, bu saldırıyı fırsat bilen AKP hükümeti ve yetkililerinin yaptığı açıklamalarda emek, demokrasi ve barış güçlerini açık hedef haline getirmeleri toplumsal barışa hizmet etmeyecektir.
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
agah
agah - 12 yıl Önce

Şüpheleri de varmış kimin yaptığı konusunda!Demeokrasi güçleri de PKK'lılar mı, anlayamadık şimdi.Sizin üye elemanlar da barışı sağlamak için PKK'yla yatıp kalkıyorlar demek ki!

SIRADAKİ HABER