EĞİTİM-İŞ TEN, EĞİTİM-BİR-SEN E AĞIR ELEŞTİRİ

EĞİTİM-İŞ TEN, EĞİTİM-BİR-SEN E AĞIR ELEŞTİRİ
Malum Sendika İzmir Valisi İstifa Etsin Demiş(!)
İzmir Valisi görevini yapıyor diye istifasını isteyenler akıl tutulması mı yaşıyorlar? Hukuk kurallarını biz belirleriz. Alırız bir karar ve bunu uygular yönetmelik, kanun hiçbir şey tanımayız diyerek kendini YASAMA yerine koyanlar şimdi de görevini yapan valileri istifaya çağırarak YÜRÜTME erkini kendilerinde görüyorlar.
Sırtınızı dayadığınız, yıllarca nemalandığınız yetmezmiş gibi şimdi de onların yapması gerekeni mi yapıyorsunuz? Onlara işaret verip yol mu gösteriyorsunuz?
Kendini YASAMA ve YÜRÜTME yerine koyanlar emin olun ki yakın bir zamanda konu yargıya taşındığında “Yüce Türk Milleti Adına” verilen mahkemem kararlarını değiştirerek “Yüce Malum sen Üyeleri Adına” diyeceklerdir.
Ülkemizde yıllardır hukuk ayaklar altına alınırken, on binlerce kadroya haksız atamalar yapılırken sesiniz çıkmaz iken şimdi insanlık hakkı diyerek yola çıkıyorsunuz. Yola çıkmanız da yetmiyor hukuk kuralını tanımıyor, tanıyanları da tehdit ediyorsunuz.
Daha birkaç yıl önce biz menfaat örgütüyüz menfaatiniz yoksa burada yeriniz yok diyordunuz. Bugün yaptığınız eylemde de samimi değilsiniz çünkü buradan da nemalanmak ve menfaat elde etmek istiyorsunuz.
Böylece çok zor bir süreçten geçen ülkemizde okullarda insanları karşı karşıya getiriyor ve gündem yaratıyorsunuz. Yani her zamanki tampon vazifenizi yapıyorsunuz.
Sizin beklediğiniz birilerinin bu işe karşı çıkması, kavga gürültü çıkarması böylece siz de durumdan vazife çıkaracaksınız. Hükümetin size sunacağı çözüm yolu ile bakın kazandık diyecek, bu çözüm yolunu beğenmeyenlerle kavga edecek onları her zaman olduğu gibi, dinin tekeli sizdeymiş gibi dine karşı ilan edeceksiniz.
Eyleminizle ilgili tedbir alan valiliklere kızmayın onlar ne yaparlarsa yapsınlar, üyeniz ceza bile alsa birileri imdadınıza yetişir ve sicil(disiplin) affı getirerek bu cezalarınızdan kurtulursunuz.
Ne de olsa yandaş medyanız da var. Bu medya da hukuk kurallarını işleten idareleri çok güzel değerlendiriyor. Ya geri kafalı, ya fişlemiş, ya da ava çıkmış oluyorlar…
Siz bilmem kaç milyon imza topladığınızı söyleyerek hükümeti gereğini yapmaya davet ediyorsunuz.
Ülkemizde imza sayınız kadar Alevi yurttaşımız var onlar da uğradıkları haksızlıklar karşısında imza toplayıp devlete karşı itaatsizlik mi yapmalarıydılar?
Ülkemizde milyonlarca işsiz var onlar da sizden çok imza toplayıp devlete itaatsizlik yaparak fabrikaları, marketleri, devlet kurumlarını basıp biz burada çalışıyoruz mu? Desinler…
 Ülkemizde sizin imzanızı aşan sayıda bir etnik kökene bağlı insanlar imza toplayıp biz kendi etnik devletimizi kuruyoruz  yada ülkenin adı bizim adımız olsun deseler haklı mı olacaklar?
Bu sorular tabii ki sizin umurunuzda değil. Çünkü siz menfaat örgütü olduğunuzdan kendi menfaatiniz her şey için yeterlidir.
Eğer Allah’tan korkunuz varsa;
-          Tövbe edin, doğru yolu bulun ve dürüst olun,
-          Anamızın, bacımızın, ninemizin başörtüsünden elinizi çekin,
-          Saçma eyleminize son vererek kurumlardaki huzursuzluklara son verin,
Maksut BALMUK
Eğitim İş İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER