EĞİTİM BİR SEN'DEN 40 BİN ÖĞRETMEN ATAMA AÇIKLAMASI

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer öğretmen atamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

EĞİTİM BİR SEN'DEN 40 BİN  ÖĞRETMEN ATAMA AÇIKLAMASI
 
 
Eğitim Bir Sen: 40 Bin Atama Önemli Ama Yetersiz
 
Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer dün gerçekleştirilen öğretmen atamaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özer yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı'nın 87 branşta yapmış olduğu 40 000 öğretmenimizin ataması eğitim camiasına ve Milletimize hayırlı olsun dedi. Milyonlarca öğrencinin, on binlerce öğretmenin görev aldığı eğitim camiamıza 40 000 yeni eğitimcinin katılması bizi elbette memnun etmiştir fakat bu atamada eğitimdeki öğretmen ihtiyacının tamamını çözmemiştir.
 
Özer, Ülkemizde 18 Milyon öğrencinin ve 700 binden fazla öğretmenin bulunduğunu söyleyerek en az 100 bin öğretmen ataması yapılmalı demistik.40 bini atanmıştır. Eğitimde rahatlama için 60 bin atama daha yapılmalıdır. Ücretli öğretmen uygulamasının son bulması acısından bu önemlidir.
 
2013 yılı tayin döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Batıya doğru 60 bin civarında öğretmenin hareketi olmuştur. Ancak bu dönemde Batıdan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bu kadar tayin gerçekleşmemiştir. Kıdemli öğretmenlerin doğu ve güneydoğuya doğru hareketliliği için, istihdamda güçlük çekilen yerlere özel hizmet tazminatı öngörülmelidir. Son atamalardaki gelen-giden dengesi bunun gerekliliğini bir kez daha ispat etmiştir.
 
 
Aslan Payını Milli Eğitim almıştır
 
Hükümet tarafından bu yıl açılan 100 000 memur kadrosunun 40 000 tanesinin Eğitime ayrılması gurur merkezi yönetim bütçesinden en fazla payın eğitime ayrılması yaklaşımı ile örtüşmektedir. bu demektir ki bütçede de atamalarda da aslan payını Milli Eğitim almıştır ifadesini kullanan Ahmet Özer bu güzel bir gelişmedir fakat yetersizdir ifadesini kullandı.
 
 
OECD Ortalamalarına Gore 245 bin daha Öğretmen Gerekli
 
Eğitim Bir Sen olarak 2012 yılında "Türkiye'de ve Dünya'da Öğretmenlik" adı altında bir rapor hazırladıklarını açıklayan Ahmet Özer, bu çalışmayı okullarımızdaki öğrenci sayısını, bir öğretmene düşebilecek en fazla ders sayısını ve OECD rakamlarını dikkate alarak hazırladık. Ve raporu dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer beyefendiye sunduk. Tespitlerimize göre OECD ortalamalarına göre 285 bin öğretmen ihtiyacı vardı. 40 bin atamadan sonra bu rakam 245 bine düşmüştür. Fakat bunun için mevcut derslik sayısıyla bunu kaldırmak mümkün değil. Önce sınıf mevcutlarını düşürmek için yeni okul ve derslik üretmek gerekir dedi. 
Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER