EĞİTİM BİR SEN 'DÜŞLERİMİZİN MİRASINI BÜYÜTTÜK'

Eğitim Bir Sen üye sayısını yükseltemenin sevincini yaşıyor.

EĞİTİM BİR SEN 'DÜŞLERİMİZİN MİRASINI BÜYÜTTÜK'


Kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” dizeleriyle, bir fidanda ormanı düşleyerek başlattığı soylu mücadeleyi 2012 yılında da büyüterek Milli Eğitim’de 210.915, genelde ise 231.500 üyeye çıkaran teşkilatımızı ve bütün üyelerimizi tebrik ediyoruz.
2009 yılında 142.425 üyeyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yetkili olan Eğitim-Bir-Sen, 2011 yılında 195.695 üyeyle eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda genel yetkiyi almış; bu yıl ise, en yakın sendikaya 30.241 fark atarak zirvedeki konumunu güçlendirmiştir.
1.377 üye ile YURTKUR’da da yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen, üniversiteler dahil üye sayısını toplamda 231. 500’e çıkararak, kamu çalışanları sendikaları içerisinde Türkiye’nin en büyük sendikası olma unvanını korumuştur.
Özgürlük ve emek mücadelesinin güçlü temsilcisi Eğitim-Bir-Sen’in; üniversitelerdeki başörtüsü problemi, haksız katsayı uygulaması, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim dayatması, Milli Güvenlik dersi gibi özgürlük açısından can yakan vesayetin önemli izlerinin silinmesinin yanında sicil affı gibi hayata dönüşü ifade eden düzenlemelerdeki rolünü bilen ve takdir eden; promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, uzman öğretmenlik davaları, toplu sözleşme hakkının alınması gibi özlükle ilgili birçok kazanımın adresini büyüten eğitim çalışanlarına şükranlarımız sunuyoruz.
İlk toplu sözleşme masasında öğretmen ve öğretim elemanlarının ‘ek ödeme’ zulmüne son vermek için ‘ek ödeme yoksa bu masada imza da olmayacak’ diyerek mücadelesinden asla taviz vermeyen Eğitim-Bir-Sen, ek ödeme dışında eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda ilk defa 18 sorunun çözümünü sağlamıştır. Öğretmen ve öğretim elemanlarının ek ödeme mağduriyeti başta olmak üzere eğitim çalışanlarının haklı talepleri karşılık buluncaya kadar mücadelemiz sürecektir.
Eğitim çalışanları adına alınmış hangi kazanım varsa, ya altında imzası ya da arkasında teri olan Eğitim-Bir-Sen, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmeye, özgürlükleri genişletmek için verilen mücadelede adanmışlık örneği sergilemeye ve Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/Gökleri insanın ortak tarlası” dizesindeki kuşatıcılıkla bütün eğitim çalışanlarını kucaklamaya ve sorunlarına çözüm üretmeye devam edecektir.
Başarıyı düşlerin mirası olarak algılayan, “Büyük düşler kuranlar, düşlerini gerçekleştirmez, aşarlar” mantığıyla hareket eden ve başta teşkilatımız olmak üzere düşlerimizin mirasını büyüten üyelerimize yürekten teşekkürler…

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER