EĞİTİM BİR-SEN DEN SEVAN NİŞANYAN' A SUÇ DUYURUSU

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Korku, Sevan Nişanyan’a Peygamberimize Hakaretten Suç Duyurusunda Bulundu

EĞİTİM BİR-SEN DEN SEVAN NİŞANYAN' A SUÇ DUYURUSU
  Eğitim-Bir-Sen Ankara 4.No’lu Şube Başkanı Tekin Korku, Taraf Gazetesi Yazarı Sevan Nişanyan’a “Nefret Suçlarıyla Mücadele Etmeli” başlıklı yazısıyla Peygamber Efendimizi küçük düşüren, onur kırıcı ithamlar ile hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılması ve cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.
Metin Korku, mahkemeye ilettiği suç duyurusunda Hz. Muhammed’e (sav) hakaret eden filme yönelik sert tepki veren ülkelerden birinin de nüfusunun tamamına yakını Müslüman olan Türkiye olduğunu hatırlatarak, Sevan Nişanyan’ın Türkiye’de yapılan protestolara karşılık 29.09.2012 tarihinde kendisine ait olan internet blog sitesinde “Nefret Suçlarıyla Mücadele Etmeli” başlıklı yazısında Müslümanlara ve Peygamber Efendimiz’e yönelik;  “Bundan yüzlerce yıl önce Allah’la kontak kurduğunu iddia edip bundan siyasi, mali ve cinsel menfaat temin etmiş bir Arap lideriyle dalga geçmek nefret suçu değildir. İfade özgürlüğü denilen şeyin, adeta anaokulu seviyesindeki bir test örneğidir.” ifadesiyle Müslüman kesim aleyhine kin ve düşmanlığı alenen tahrik ettiğini, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkardığını ifade etti.
Bu dini değerleri alenen aşağılayan, kamu barışını bozmaya yönelik provokatif eylemlerin TCK m.216 kapsamında da suç sayıldığını da kaydeden Korku, “Şüphelinin kullandığı ifadeler soyut saygısızlığın ötesinde halkı düşmanca tavırlar göstermesini sağlamaya yönelik kin ve nefret uyandıran ifadelerdir. Üstelik Nişanyan’ın hakareti bunlarla sınırlı da değildir. Daha önce de ağır ve galiz hakaretler şüpheli tarafından kullanılmıştır. TCK hükmü çok açıktır.” dedi.
Anayasamızın 25. Maddesi herkesin düşünce ve kanaat hürriyetine sahip olduğunu, bu sebeple kimsenin kınanamayacağını ve suçlanamayacağını öngördüğüne dikkat çeken Korku, “Ancak ifade özgürlüğü sonsuz ve sınırsız değildir. Gerek ulusal gerekse uluslararası mevzuatta ifade özgürlüğünü; farklılıklar arasında nefret, ayrımcılık, kavga, düşmanlık ve şiddet yaratmaya yönelik olmadığı sürece hukuki koruma görür” şeklinde ifadeler kullandı.
Tekin Korku, dava dosyasında, açıklanan nedenlerle her türlü etik değerden uzak, küçük düşürücü nitelikte hakaret eden yazıları yazan şüpheli hakkında soruşturma açılması ve sonucunda kamu davası açılarak cezalandırılmasını istemenin zorunlu olduğunu belirtti.
Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER