"DÜNÜN BEBEK KATİLİ ŞİMDİ UMUT HALİNE GETİRİLİYOR"

Türkiye Kamu-Sen genel Başkanı İsmail Koncuk son günlerde İmralı ile yapılan görüşmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koncuk, “Dünün bebek katili, 45 bin insanımızın katili, bugün ‘umut’ haline getiriliyor. Yazıklar olsun” dedi.

"DÜNÜN BEBEK KATİLİ ŞİMDİ UMUT HALİNE GETİRİLİYOR"

Genel Başkan İsmail Koncuk, “İmralı ile görüşmeler son günlerde gündeme oturdu. Bu konuda namus, şeref tartışması da yaşanmıştı. Bazı yetkililer, ‘ne görüşmesi, böyle bir namussuzluk yapılabilir mi? demişti. Aynı kişiler şimdi, ‘elbette her şeyi yapacağız’ diyor. Terörle müzakere diye bir şey olmaz. Gözümüzün içine baka baka milleti aldatıyorlar, şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyorlar. Terörle müzakere ‘terör örgütü olarak yıllardır ortaya koyduğunuz talepleri değerlendireceğiz’ anlamına gelir. Bu talepler ana dilde eğitimden, özerkliğe kadar geniş yelpazede taleplerdir.” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI EYALET SİSTEMİNİN ÖNÜNÜ AÇTI”

Biliyorsunuz Büyükşehir Yasası çıkarıldı. Bu yasa, eyalet sisteminin önünü açan bir yasadır. Bu yasa, Oslo görüşmelerinde, birtakım çevrelere, eyalet sisteminin adımını atmak için verilen sözlerin neticesinde çıkarılmıştır. Terör örgütüyle müzakere, onların taleplerine ‘evet’ demek anlamına gelir. Eğer terör örgütünün taleplerini kabul etmeyecekseniz, terör örgütü zaten sizinle müzakereye oturmaz. Bu ülke ne noktaya geldi? Dünün bebek katili, 45 bin insanın katili, bugün ‘umut’ haline getiriliyor. Yazıklar olsun. Yuh olsun. Böyle bir anlayış olmaz.

“YAŞANANLARA SEYİRCİ KALMAMALIYIZ”

İşte bu yaşadığımız olaylar, bizim gibi teşkilatların büyümesi gerektiğini ortaya koyuyor. İhanet odaklarının emrinde olanlar, ‘ülke nereye giderse gitsin, ben işime bakarım’ diyenler var. Ülkemizi yönetenler, bu aymazlıkla devam ederse, bugünleri arayacağız. Yaşananlara seyirci kalmamalıyız. İhanet odaklarına ve bu ülkemizi bölmeye çalışan şerefsizlere fırsat vermeyelim” dedi

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER