BÜYÜKÇEKMECE DE ÖĞRETMENE SALDIRI PROTESTO EDİLDİ ...

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şubesi, Büyükçekmece SA Mehmet Akif Ersoy İÖ.Sınıf öğretmeni Emre TANÇ ın öğrenci velileri tarafından saldırıya uğrayarak darp edilmesini protesto eden bir basın açıklaması yaptı.

BÜYÜKÇEKMECE DE ÖĞRETMENE SALDIRI PROTESTO EDİLDİ ...
     Çok değerli eğitim çalışanları, değerli basın mensupları;
     Bu gün burada; dün sabah görevinin başındayken, öğrencisinin velileri tarafından saldırıya uğrayan bir devlet memuru, bir öğretmen arkadaşımızın uğradığı saldırıyı kınamak ve protesto etmek amacıyla toplandık.
    Değerli basın mensupları; 
    Dün sabah, Tepecik SA Akçimento Mehmet Akif Ersoy İO.da Öğretmen arkadaşımız Emre TANÇ, iki erkek ve bir bayan velinin saldırısına uğramıştır.
    Şehir eşkiyaları arkadaşımıza, ağza alınmayacak küfürler edip,tehditler savurmuşlar ve vahşice saldırmışlardır.Bu saldırı alanen diğer veli ve öğretmenlerin gözü önünde gerçekleştirilmiş ve arkadaşımız diğer öğretmen ve velilerce saldırganların elinden güçlükle kurtarılmıştır.
    Olayla ilgili adli ve idari girişimlerde bulunulmuştur. Dün, olay duyulur duyulmaz,sendika yetkililerimiz okula gelerek bilgi almış ve İlçe Milli eğitim Müdürüyle görüşülmüştür.Bugün de,buraya gelmeden önce, Büyükçekmece Kaymakamı Sayın İbrahim YURDAKUL ile konu hakkında görüştük.
    Değerli basın mensupları;
    Öğretmenlere yönelik şiddetin her geçen gün arttığını görüyoruz. Her geçen gün bir arkadaşımız şiddete maruz kalıyor.Bu eğitim-öğretim yılının hemen başında İzmir de Karabağlar İlçesinde Sevilay DURUKAN Öğretmenimiz öldürüldü.
      Öğretmene yönelik şiddet burda da durmadı. Kütahyada, Samsunda, Diyarbakırda, Sakaryada, Bursada, Zonguldakta, Yozgatta,Adanada öğretmenlere çeşitli şekillerde şiddet hareketleri devam etti. Geçen yıl’ da bir öğretmen arkadaşımız Esenyurta öğrencisi tarafından sınıfta biçaklanarak ağır yaralanmıştı.
    Değerli basın mensupları;
    Bu çirkin saldırıları sineye çekmemiz mümkün değil. Ancak yetkililerden bir ses çıkmıyor. Öğretmenlere yönelik saldırılara caydırıcı cazalar verilmesi konusunda bir yasal düzenleme yapılması ve öğretmenlerin itibarlarının geri verileceği uygulamaların bir an önce gündeme getirilmesi,hayata geçirilmesi gerekiyor.
    Büyükçekmece  gibi nezih ve sakin bir ilçede öğretmen arkadaşımıza yapılan saldırı,eğitim camiasını derinden üzmüştür.Şu bilinmelidir ki öğretmenler sahipsiz değildir.Türk Eğitim-Sen olarak,çalışanların herzaman yanındayız.
Öğretmene değil şiddeti,en ufak hakareti bile kabul edemeyeceğimizi bildirir, olayın sorumluları gereken cezaya çarptırılıncaya kadar olayı takip edeceğimizi kamuoyuna ilan ederiz.
 
                                                            Enver DEMİR
                                                            Şube Başkanı
 
 
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER