BURSA MİLLİ EĞİTİM' DE ATAMA DEPREMİ !

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yeni bir şube müdürü atama depremi yaşandı. 21 şube müdürü kadrosu bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, sınavı kazanan şube müdürü adaylarının mülakatları beklenmeden 4 şube müdürü atandı. Usulsüz atamalara mahkeme yolu göründü...

BURSA MİLLİ EĞİTİM' DE ATAMA DEPREMİ !

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM


Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yaşanan atanamalar, yine çok tartışılacak. Sendikalarla milli eğitimi karşı karşıya getiren şube müdürü atamalarına bir yenisi daha eklendi. Türkiye genelinde bin 700 şube müdürlüğü kadrosu için 5 bin 100 kişi mülakata çağrılırken, Bursa'da 21 kadrosu bulunan şube müdürlüğü atamalarında hülle formülü izlendiği öne sürüldü. Sınavı kazanan şube müdürü adaylarının mülakatları beklenmeden Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 4 şube müdürü atandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapan Suat Topal, Halis Korkmaz ile İnegöl'de görev yapan Cavit Yakşi ve emekli olduğu için ayrılan Erdoğan Kızmaz'ın yerine gelecek 4 şube müdürünün sınava girmeden atanması sendikaları harekete geçirdi. Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, usulsüz atamalara karşı yargı yoluna gideceklerini söyledi.

USULSÜZ ATAMA!

Onlarca eğitimci okul-kurum müdürü, müdür yardımcısı, şube müdürü olabilmek için mevcut yönetmelik doğrultusunda atama beklerken Bakanlık, 'istediği kişiyi istediği yere ve atamaya' devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'a daha önceki şube müdürü atamalarıyla ilgili soruşturma izni çıkarken, yönetici atama mevzuatına rağmen yıllardır yargıdan dönen yöntemin izlenmesi tepkilere neden oldu.

DAİRE BAŞKANLARI ŞUBE MÜDÜRÜ OLDU

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 4 kişinin ataması dün yapıldı. Atamaların 2'si İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, diğer ikisi de İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapıldı. Buna göre Bursa Teknik Üniversitesi'nde daire başkanlığı yapan İbrahim Ataman ile Büyükorhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Bektaş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanırken, Bursa Teknik Üniversitesi'nde daire başkanlığı yapan Ali Doğrul ile Bilecik Pazaryeri İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican İnegöl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atandı.

SINAVI KAZANANLAR MÜLAKAT BEKLİYORDU!

Türkiye genelinde bin 700 şube müdürlüğü kadrosu için 5 bin 100 kişi mülakata çağrılırken, mülakat bekleyen şube müdürlerinin Bursa için şansı azalmış oldu. Bursa'da açılan 21 kadro, gerçekleşen 4 atama ile 17'ye indi. Sınava girmeden ataması yapılan 4 isim, diğer kurumlardan 'muadil' olduğu için geçiş yapabilirken, mülakat bekleyen şube müdürlerinin ne olacağı konusu akıllarda soru işareti bıraktı.

ATAMALARA YARGI YOLU

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, usulsüz atamalara karşı yargı yoluna gideceklerini söyledi.  Atanan 4 şube müdürünün sınav bile kazanamadığını, sınav kazananların hakkının yendiğini ifade eden Türkoğlu, "Ali Doğrul ile İbrahim Ataman hiçbir dönemde müdürlük sınavı kazanamadı. İbrahim Ataman Eğitim Bir-Sen'in torpiliyle Osmangazi vekil şube müdürlüğü yaptı. Ali Doğrul ise sendika yöneticisidir. Sınıf bile verilmeyen bir eğitimciye müdürlük emanet ediliyor. Bursa Teknik Üniversitesi'ne daire başkanı yapıp 6 ay, 1 yıl sonra muadil olduğu için milletin aylarca sınavı kazanmak için uğraştığı hakkı yiyerek şube müdürü yaptılar. Hülle yoluyla şube müdürü yaptılar" diye konuştu. 

"TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ"

Bursa Teknik Üniversitesi'nde bulunan daire başkanlarının milli eğitim müdürlüğüne şube müdürü olarak atanmasının usulsüz olduğunu savunan Türkoğlu, "Teknik Üniversite kadrolaşma için atlama taşı olarak kullanılıyor. Sınavı kazanmış insanların hakkı yeniyor. Bu sistem etrafından dolaşarak kul hakkı yemektir. Becerip de sınavı kazanamayan insanlar sırf yandaş oldukları için 'beyaz takım' oldukları için torpille yerleri işgal etmiştir. Biz bu müdürleri tanımayacağız. Bir kez daha görüyoruz ki sınavla birlikte takke düştü kel göründü. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü çiftlik oldu. Bu çiftliğin çobanı da artık o çiftliği yönetemiyor" ifadelerini kullandı

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER