BU YÖNETMELİK TORPİL VE KAYIRMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR ...

BU YÖNETMELİK TORPİL VE KAYIRMANIN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR ...

Basın ve yayım kuruluşlarının değerli temsilcileri, saygıdeğer Eğitim Çalışanları, Sayın Giresunlular;

Milli Eğitim Bakanlığı 2009 tarihli Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda Ocak ve Şubat ayı içinde yapması gereken sınava dayalı yönetici (Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı) atamalarını yapmayarak, sınavı kazanan ve yöneticiliği hak edenleri mağdur etmiştir. Bu konuda yasal mücadelemiz devam edecektir. Çünkü burada bir hak kaybı söz konusudur. Sınavı kazanan birçok aday müdür, müdür başyardımcısı,müdür yardımcısı olarak atanacak iken yeni yayımlanan yönetmeliğin uygulanmasında ortaya çıkabilecek kayırma, torpil mantığı ile atanamayacaklardır.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni “Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği”ni 28 Şubat 2013 tarih ve 28573 Sayılı Resmi Gazetede yayımladı. Bu yönetmelik tam anlamı ile benim adamımı ne olursa olsun atayayım düşüncesini öne çıkaran, kayırma ve torpilin önünü açacak. Ben yaptım olduğu mantığı ile hazırlanan. Belki de daha önce olduğu gibi mahkemeden döneceği bilinmesine rağmen yönetici olamayan kendi kadrosunu memnun etmek, ben sizi yönetici yapacaktım, ama yargı iptal etti sebebini oluşturmak için seçime yönelik olarak yayımlanmış bir yönetmeliktir.

Atamalarda göz önünde bulundurulacak temel ilkeler olan; kariyer, liyakat, puan üstünlüğü ve norm kadro esasları bu yönetmelikte yer almamıştır. Yani atamalarda bu ilkelere uyulmayacaktır.

Müdür Başyardımcılığı kadrolarına asaleten atama iptal edilmiştir. Müdür Başyardımcılarının Milli Eğitim Müdürü ve Vali tarafından görevlendirilme esası getirilerek, hem müdür başyardımcıları mağdur edilmiş, hem de torpil ve kayırmaların, siyasi uygulamaların önü açılmıştır.

Yazılı sınava giren adayların aldıkları sınav puanı ve yönetici değerlendirme kriterlerine göre aldıkları puanlar yeterli görülmeyerek, kayırma, keyfi davranış, siyasi uygulamanın önünü açacak, denetiminin tam yapılması mümkün olmayan sözlü sınav getirilip bu sınavdan başarılı olma şartı getirilmiştir.

Buda yetmemiş yazılı ve sözlü puan, yönetici değerlendirme puanları ortalamasına göre yapılacak puan sıralamasında yer alan ilk 3 kişi valiliğe sunulacak. Vali tarafından birisi atanacak.

Bu atamalarda valiler neye göre atama yapacak. Elbette burada siyasi baskılar, kayırma, torpil öne çıkacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yoktur.

Kısacası bu ve bunun gibi birçok aksaklığı bulunan, adalet anlayışını ortadan kaldıran, mevcut haklarımızı geriye götüren, içi boşaltılmış yönetmeliği kabul etmemiz mümkün değildir. Hak için hakkın ve hukukun mücadelesini veren Türk Eğitim-Sen tüm uyarılarımıza rağmen yürürlüğe konulan bu yönetmeliği yargıya taşıyacaktır. 01/03/2013

 

 

 

Arif ÇETİNKAYA

Giresun Şube Başkanı

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER