BOŞ OKULLAR DEVLET SIRRI MI ?

Klavuzda normların açıklanması ile ilgili bir açıklık olmaması normaların açıklanmasına manimidir.

BOŞ OKULLAR DEVLET SIRRI MI ?
Öğretmenlerin günlerce beklediği İliçi ve il dışı yer değiştirme kılavuzu Milli eğitim Bakanlığı tarafından 18 Temmuz günü ilan edilmiş, başvuruların kabulü onay süreci 19-25 Temmuz olarakbelirlenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan İl içi ve İl dışı atamaları kılavuzunda eleştiri konusu olacak pekçok madde olmakla birlikte acilen düzeltilmesi gereken husus il ve ilçelerde normu boş olan kurumların ilan edilmemesi sebebiyle öğretmenlerin boş yerleriöğrenmeleri için çektikleri sıkıntıların giderilmesi konusudur.

Bilindiği üzere 5 tercih hakkı verilen il içiyer değiştirmelerinde normları boş olan kurumların İlan edilmesi konusunda kılavuzda herhangi bir açıklama yapılmadığı için çok sayıda Milli Eğitim Müdürlüklerince normu boş olan kurumlar ilan edilmemiştir.

Acaba boş olan okul normlarının açıklanmasıdevlet sırrı mıdır? Kılavuzda normu boş olan yerlerin açıklanacağına dair hükmün olmaması normu boş olan kurumların ilan edilmesine mani bir durum mudur? İl içi atama isteğinde bulunacak öğretmenler 6 günlük süre içinde hangi okulun normunun dolu
, hangi okulun normunun boş olmadığını tombala çekerek mi, tek tekokul yöneticilerini aramak suretiyle mi öğrenecekler? Yoksa Nasrettin Hocanın göle yoğurt çaldığı gibi ‘ya tutarsa’deyip, dolu mu, yoksa boş mu olduğunu bilmeden rastgele mi tayin isteyecekler?

Bir kısım öğretmenin direk veya dolaylı yollardan boş olan kurumları öğrenip ona göre bilerek tayin istemesine karşılık, birçok öğretmenin boş yerleri öğrenemediği için tayin isteyememesi veya boş yerleri öğrenemeden rastgele tayin istemesi büyük bir haksızlığa sebebiyet vermeyecek midir?

Bazı illerimizin boş normu olankurumları ilan ettiği gibi tüm il Milli Eğitim Müdürlükleri de hiç vakit geçirmeden normu boş olan kurumları ilan etmelidir. Aksi takdirde Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm İl Milli Eğitim Müdürlükleri şaibe altındakalmaktan kurtulamayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından verilecek bir talimat ile normu boş olan kurumlar açıklanarak öğretmenlerinsıkıntıları giderilmelidir.



Mustafa KIR
Memur-Sen Ankara İl Başkanı
Eğitim-Bir-Sen- 1Nolu ŞubeBaşkan
Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER