BİR KARNE DÖNEMİ DAHA GELDİ…

   BİR KARNE DÖNEMİ DAHA GELDİ…
Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe eğitim-öğretim yılının son gününde yazılı bir açıklama yaptı.
Osman Bahçe yaptığı açıklamada, karne gününün, aslında bir hasat mevsimi olduğunu belirtti. Bahçe açıklamasında: “Bugün sadece öğrencilere basılı karne verilse de aslında öğrenciler, öğretmenler, okul ve kurum yöneticileri, MEB, veliler ve eğitimin tüm paydaşları için zihinlerde karnelerin oluşturulduğu önemli bir muhasebe günü... “ olduğunu belirtti.
Bahçe açıklamasında şunları söyledi:
“Öğrencilerimiz bir yıllık emeklerinin karşılığını bugün alıyorlar.
Yönetici ve öğretmenlerimiz ilim-irfan, sevgi-şefkat, fedakarlık-insanlığa hizmet dolu bir çalışma döneminin daha sonuna geldiler. Ancak hak ettikleri özlük haklarını almadan, icra ettikleri mesleğin gereği olan ve hak ettiklerine inandığımız ilgi ve saygıyı görmeden.
MEB, yine sınıfta kaldı. Eğitim yine gerçekleriyle ele alınmadı. Ülkemizin aydınlık yarınlarını evrensel insani değerlerle donatması beklenen MEB,2015-2016 öğretim yılını sübjektif kriterlerle yapılan atama ve görevlendirmeler, sonuçları iyi hesaplanamadığı için 400-500 bin öğretmen ve öğrencileri için telafisi imkansız/zor sonuçlar doğuracak illerarası rotasyon ve benzeri uygulamalar, güneydoğuda terör belası nedeniyle eğitim verilemeyen okullar, okullarından mahrum bırakılan öğrenciler, öğrencilerini geçici de olsa terketmek zorunda kalan öğretmenler, eğitim sisteminde kimlerin hangi gerekçelerle yürüttüğünü bilmediğimiz ve eğitim kamuoyunun tedirgin eden bilimsellikten, eğitimin gerçeklerinden uzak, acemice oynamalar… Sonuç MEB, çalışanlarının ve milletimizin büyük çoğunluğunun gözünde bir kez daha sınıfta kaldı…”
 
 
--
---
 
Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 
Aktif Eğitimciler Sendikası
Genel Merkezi
Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER