BECAYİŞ KAZASI …

BECAYİŞ KAZASI …
Baştan yanlış mı başladı acaba diye soruyorum
 
Becayişi yedi maddede açıklamak mümkün ama yaşanan mağduriyetleri yedi madde de telafi etmek zor….
 
1-Özür Durumundan Yer değişikliği Yapılamayan Öğretmenler İle Bunların Görevli
    Oldukları Kurumlara Karşılıklı olarak Yer değişikliği Başvurusu.
2-İnternet sayfasındaki 9 maddelik duyuru…
3-Ve atama sürecinin başlaması…
4-Atamaların yapılması
5-Sonuçların açıklanması ve sevinçlerin paylaşılması.
6-Mağduriyetlerin yaşanması.!!!
7-Atama yaparken oluşan mağdurları sevindirmek çok mu zor?
 
İşte böyle başladı. Özür Durumundan Yer değişikliği Yapılamayan Öğretmenler İle Bunların Görevli Oldukları Kurumlara Karşılıklı olarak Yer değişikliği Başvurusu ….
Önce yaz döneminde özür durumundan yer değişikliği yapılamayan öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müjdeli bir haber verildi. Sizleri mağdur etmeyeceğiz denildi. Ama yaz dönemindeki başvuruları aynen geçerli oldu ve tercih hakları bile verilmedi. Aslında çok ta zor değildi düşünülebilirdi. Ve sonrası özür mağdurlarından bazıları karşılarındaki öğretmenlerin yerlerini beğendiler ve gittiler. Beğenmeyenler ise “Bana sorulmadı, Tercih hakkı verilmedi” diyerek çeşitli bahanelerle atamasının iptalini istedi. Bakanlığa dilekçe yazdılar. Bakanlık 3 ay sonra onlara olumlu cevap verip İPTAL KARARNAMESİNİ gönderdi. Onlar 2 defa sevinmişlerdi, hem yazın tanınmayan özür hakkını aldılar, beğenmediler gitmiyorum dediler.
Bu arada tayini çıktı diye sevinen karşılarındaki öğretmenler ise bakanlıktan herhangi bir açıklama gelmediği için eski görev yerlerinden ayrılıp yeni görev yerlerine başladılar.
Evini toplayıp yeni yerlerine gittiler, çocuklarını okullara yazdırdılar, tamam yerleştik diye düşündüler bir ay sonra kredi çektiler evlerini aldılar, yeni öğrencileriyle, velileriyle tanıştılar, komşularıyla çay içtiler… Başka neler yaşandı kim bilir.
Bir taraf sevindirilirken diğer taraf mağdur edildi.
Yaklaşık üç ay sonra ise tamamen bakanlığın açıklamaları ve kanuna uygun olarak tayin isteğinde bulunan öğretmenlere “Eski Görev Yerine Yer Değiştirme” kararnamesi gelince şakadır diye düşündüler.  Şaka değildi atamasının iptaliydi…
Sevgili okuyucular sizler empati yapın kanunlara, yönetmeliklere uygun tayin istiyorsunuz, üç ay sonra hadi geri dön diye söyleniyor. Bakanlığın sayfasındaki açıklamalar bölümünde Madde 9.Karşılıklı yer değişikliği yapılanların yer değişiklikleri kesinlikle iptal edilmeyecektir.”diye yazıyor. Buna rağmen istemediğiniz halde atamanız iptal ediliyor. 
 
“KENDİM YAZDIM, KENDİM BOZDUM”
 
Bu süreç aslında  “KENDİM YAZDIM, KENDİM BOZDUM” oluyor.
Tasarruftan bahsedilirken tekrar tekrar ödenecek yolluklar ve yaşanacak mağduriyetler devleti maddi, öğretmenleri manevi yıpratacaktır. 
 
Eğer bakanlık gerekli tedbir almazsa bu süreç tarihe  "BECAYİŞ KAZASI" olarak yazılacaktır.
 
Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen
İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Arslan
Ahmet Arslan - 12 yıl Önce

Madde 9. “Karşılıklı yer değişikliği yapılanların yer değişiklikleri kesinlikle iptal edilmeyecektir.Bu maddeyi anlayamıyorum ne demek istiyor?Anlayan var mı?Anlayan anlamayanlara anlatsın....

olcay dgn
olcay dgn - 12 yıl Önce

sesimizi duyurdugunuz icin tesekkurler.bakana guvenimiz yok artik. atamamizi hangi mantikla iptal ettiniz. hic mi vicdan yok sizde. yasalardan ustun varliklarsiniz herhalde bakanlik birimi.hak hukuk vicdan yok mu sizde. simdi geri donuyoruz peki ne bekliyorsunuz bizden. milli egitimin amaclari dogrultusunda ogrenci egitmemizi dimi.ogretmenini kandiran bir bakanligin...

vedat
vedat - 12 yıl Önce

Sesimizi duyurdugunuz icin tesekkurler.meb nasil olurda bir bakkal yonetir gibi bu kararlari aliyor.

Ahmet Arslan
Ahmet Arslan - 12 yıl Önce

Öncelikle Enver DEMİR'e teşekkür ederim yazısı için MEB de inşaallah bir daha KAZALAR OLMAZ.....Sayın site yöneticisi sizlerede teşekkür ederiz.Bakanlık yetkilileri bu yazıları okurlarsa mağdur arkadaşların mağduriyetleri giderilir belki...!!??

esin
esin - 12 yıl Önce

aynı mağduriyeti ben de yaşıyorum...ben istanbula geldim fakat gitmesi gereken arkadaş vazgeçmiş.şimdi bana sen geri gitmelisin diyorlar...bu allahtan reva mı ?

ali
ali - 12 yıl Önce

Sayin bakan size aciyorum. kendi mevzuatina gore karar alamayan, isi bilmeyen bir insansiniz. Kendi beceriksizliginizi anlayabilmeniz icin "KRAL CIPLAK" diye eylem mi yapalim. akil sahibi bir insan gorevine 3 aydir basllamis bir ogretmenin atamasini nasil olurda iptal eder.

feryat
feryat - 12 yıl Önce

ya akil almaz bu karar duzeltilsin.geri gidiyoruz bu nasil bir mantik.nasil bir bakanlik. tekrar yeni gorev yerimize kadro iadesi yapilmali

mağdurum...
mağdurum... - 12 yıl Önce

Gerçekten insan oturup düşünse inanın ki anlar ve söyler der ki gerekten bir atama yapmışım 3 ay adam orada görev yapıyor,düzenini kurmuş,yeni yerine alışmış...Biz bunu orada değerlendirelim.Ben bir hata yapmışım bari hataya devam etmeyeyim diye düşünür,,,,Düşünür ve hatasına devam etmez..İnşaallah bakanlıkta bu yazıları okur ve değerlendirir.

SIRADAKİ HABER