BAYRAM HUZUR VE SEVİNÇ GÜNÜ OLSUN

BAYRAM HUZUR VE SEVİNÇ GÜNÜ OLSUN
Milletleri millet yapan, birliğin beraberliğin ve kaynaşmanın zamanları olduğunu kaydeden Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal,toplumlar bu güzel günler sayesinde belli zamanlarda da olsa huzuru ve esenliği yakalayabilmesini istedi.
Nuri ÜNALaçıklamasında; “Yüce Dinimiz İslam biz Müslümanlara Ramazan ve Kurban bayramları gibi iki önemli gün hediye etmiştir.
İnsanların arasındaki sevgiyi, saygıyı, kardeşliği ve bütünleşmeyi amaç edinen bayramları bayram gibi değerlendirmek önem arz etmektedir.
Toplumların dini ve milli duygularını geliştirmek, pekiştirmek ve yoğunlaştırmak için bu bayramları hassasiyetle gelecek nesillere aktarmak gerekmektedir.
Kur’an ayı olarak ta bilinen ve bir ay boyunca Ramazan ayında Müslümanlar oruçlu olarak manevi hayatlarını en üst seviyeye çıkarma gayretinde bulunmuşlardır.
Bunun sonucunda da önce bin aydan hayırlı bir gece olan Kadir gecesi ile şereflenerek Allah’a (cc) kul olmamızın hazzını yaşamış olduk.” şeklinde konuştu.
Ardından da yine Yüce Allah’ın (cc) biz Müslümanlara bir hediye olarak bir ikram olarak Ramazan bayramını bahşettiğini kaydeden Ünal; “Ramazan ayında yakaladığımız güzelliklerin, iyiliklerin ve bütün insani değerlerimizin bundan sonra da devam etmesi ayrı bir önem arz etmektedir.
Bayramlar, insanların birbiri ile kaynaştığı ve bir olduğu, sosyal dayanışmanın en güzel örneklerinin verildiği, kırgınlık ve dargınlıkların bir tarafa atıldığı, kucaklaşmanın yaşandığı, kısacası yüce dinimizin bizlere emrettiği kardeşlik duygularının doruk noktaya ulaştığı kıymetli günlerdir.
Ramazan bayramında eş, dost, akraba ve komşular ziyaret edilmelidir. Çocuklar yaşlılar unutulmamalı, hastalara şifalar dilenmeli, dertlilerin dertleriyle hemhal olunmalıdır. Yetimlere, düşkünlere ve kimsesizlere Allah’ın (cc) rızası için kol kanat gerilmelidir. Vefat edenlerimize dualar edilmelidir.” dedi.
Ünal sözlerini şöyle tamamladı; “Ramazan Bayramı vesilesiyle; bizlere bu güzel vatanı emanet eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin ve bütün İslam aleminin huzur, mutluluk ve esenlik içerisinde bayram geçirmesini temenni ediyorum. Mübarek Ramazan ayını ve bugün neşe günü olan bayramda dahi kan, gözyaşı, karmaşa içerisinde bulunan Müslümanların bir an önce selamete ermelerini, kardeş kavgalarının son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, Enfal suresi 46. Ayeti bir kez daha hatırlatıyorum dedi.
"Allah’a ve Rasûl’üne itaat edin ve birbirinizle çekişmeyin. Sonra gevşersiniz ve gücünüz, devletiniz elden gider. Sabırlı olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir"
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER