BAYRAK ŞAİRİ A. NİHAT ASYA İNCEĞİZ DE YAPILAN TÖRENLERLE ANILDI ….

Türk Eğitim –Sen İstanbul 9 Nolu Şubesi olarak, Çatalca Kaymakamlığı, Çatalca Belediye Başkanlığı ve Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 9 yıldır birlikte organize ettiğimiz, Bayrak Şairi Arif Nihat ASYA yı anma törenleri kapsamında bu yıl yapılan etkinlikler, Şairin doğduğu köy olan,Çatalcanın İnceğiz köyündeki tarihi camii de,A.Nihat ASYA için mevlit okutularak başlatıldı.

BAYRAK ŞAİRİ A. NİHAT ASYA İNCEĞİZ DE YAPILAN TÖRENLERLE ANILDI ….
Törene, Çatalca Kaymakamı Nevzat TAŞTAN, Çatalca Belediye Başkan Vekili,Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı  Enver DEMİR ve Şube  Yönetim Kurulu Üyeleri,Türk Eğitim-Sen İlçe  Başkanları, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun BARTAN ,Şube Müdürleri,Siyasi Partilerin Yöneticileri,Kurum Amirleri, Muhtarlar,  Öğretmenler ve  Vatandaşlardan oluşan kalabalık bir grup katıldı.
 
 İnceğiz köyünde Şairin adına yaptırılan Bayrak anıtına Çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasından sonra,Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Enver DEMİR in açılış konuşmasının ardından, İnceğiz Köyü Muhtarı Şenol YAMAN ve Çatalca Kaymakamı Nevzat TAŞTAN  birer konuşma yaptılar.
 
 Törenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Enver DEMİR,   “  Türk Eğitim-Sen olarak 9 yıl önce burada, Çatalca Kaymakamlığı, Çatalca belediye Başkanlığı, Çatalca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sizlerle beraber anmaya başladığımız A.N.ASYA, hayatı boyunca Türk Bayrağı ve Türk Milletinin değerlerini yüceltmek için büyük çaba sarfetmiş ve gayret göstermiştir.
    Bu topraklar da tutunmak, hür ve bağımsız  yaşamak hiç de kolay olmamıştır. Dün zordu, bugün de öyle, yarın da öyle olacak. Vatan yaptığımız bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayabilmek için, Milletimize, Bayrağımıza, Dinimize, Diyanetimize, Milli Değerlerimize, Kültürel değerlerimize, A.N.ASYA gibi şairlerimize, edebiyatçı, düşünce adamlarına sahip çıkmalıyız. Bu değerleri yaşatmalıyız. Bu değerlerimizi unutursak, Anadolu da bağımsız, hür ve huzur içinde yaşamamız mümkün değildir. Onun için değerlerimizi her seferinde hatırlamayı ve hatırlatmayı görev biliyoruz. Onun için ki, A.N.ASYA yı  bugün, bu yıl değil, hep anacağız.Burada 9 yıl önce başlattığımız,Anma Etkinlikleri sayesinde Çatalca,İnceğiz,İstanbul hatta Türkiye bir değerinin daha biraz olsun farkına varmaya başladı.Özellikle İnceğizde,yani Bayrak Şairimiz Arif Nihat ASYA nın doğduğu bu topraklarda,bu köyde bu etkinliklerin yapılması anlamlıdır,çünkü; A.Nihat ASYA doğumundan sonra,ancak  5-6 yıl yaşadığı bu yeri asla unutmamış ve onun hayatının her devresinde buranın izleri vardır.  Şairin,İnceğizle ilgili yazdığı-söylediği çok şey var ama ben sizinle bir kısmını paylaşayım.Şöyle diyor A.NİHAT ASYA;
-       “Bir insan yedisinde ne ise yetmişinde de odur “ derler.Ben İnceğizde köyümü-köylümü milletimi … tanıdım,sevdim.
-        Ben İnceğiz de,yetimliğin-öksüzlüğün ne demek olduğunu öğrendim.
-       Vatanın kutsiyetini,önemini İnceğiz önlerinden İstanbul a kaçarken hissettim.Ve vatanımı çok sevdim.
-       Kibirli bir kimse değilim.Kimseye yukardan bakmadım.Kimsenin de önünde iki büklüm olup kalmadım. Milletimin diliyle düşünür,konuşur ve yazarım.Bütün bunları dünyaya ilk defa göz açtığım ve ilk defa feyz aldığım inceğiz e borçluyum.”
    O halde bize de, onun anısını yaşatmak ve fikir ve düşüncelerini daha geniş kitlelere aktarmak düşüyor,dedi.
 
Anma etkinlikleri,İnceğiz Köyü İlkokulu öğrencilerinin birlikte Bayrak Şiirini okumasıyla bitirilidi.                                                                 
 
 
Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu Şb.Basın Sekreterliği
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER