ATANAMAYAN SOSYOLOĞLAR BAKANLIKLARA SORUYOR

Atanamayan sosyologlar sorunlarını ve sorularını gündeme taşımak istiyor. Talep ve beklentilerin mantıklı ve makul olduğunu ifade eden sosyologlar, 2003-2013 yılları arasında çok az sosyolog ataması yapıldığını, açık öğretim sosyoloji programlarının her sene abartılı kontenjanlarının olduğunu dile getiriyorlar. BİMER ve AKİM’e yaptıkları başvurulara hazır cevaplar verildiğini ifade eden sosyologlar, atama yönünden mağdur edildiklerini belirtiyorlar. Atanamayan Sosyoloji mezunlarının Eğitimci-Yazar Zeki KARA’ya ilettikleri soruları yayımlıyoruz

ATANAMAYAN SOSYOLOĞLAR BAKANLIKLARA SORUYOR

Atanamayan sosyologlar sorunlarını ve sorularını gündeme taşımak istiyor.  Talep ve beklentilerin mantıklı ve makul olduğunu ifade eden sosyologlar,  2003-2013 yılları arasında çok az sosyolog ataması yapıldığını, açık öğretim sosyoloji programlarının her sene abartılı kontenjanlarının olduğunu dile getiriyorlar. BİMER ve AKİM’e yaptıkları başvurulara hazır cevaplar verildiğini ifade eden sosyologlar, atama yönünden mağdur edildiklerini belirtiyorlar.  Atanamayan Sosyoloji mezunlarının Eğitimci-Yazar Zeki KARA’ya ilettikleri soruları yayımlıyoruz

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI

    1. Bakanlığınız bünyesinde ne kadar sosyolog istihdam etmektedir? Her yıl sosyologlara kaç kadro ayırıyorsunuz?
    2. 2013-1 Merkezi atamada sosyologlara 20 kadro verildi, Sosyal çalışmacılara 200den fazla kadro ayrıldı. Sosyologlara haksızlık yapıldığını düşünüyor musunuz? SHM yönetmeliği de dikkate alındığında sosyologlar için yeni kadro ihdası yapılacak mı? 2013-2 Kasım atamasına kadar sosyologları sevindirecek adımlar atacak mısınız?
    3. Türkiye genelinde Sosyal Hizmet Merkezleri faaliyete geçecek. Bu merkezlerde sosyolog olacak mı? SHMler için ne kadar sosyolog kadro ihdası yapılacak? SHMlere kadrolu alım, sözleşmeli alım, Ek ders karşılığıalımlardan hangisi yapılacak?
    4. Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) çerçevesinde sosyolog alımı yapacak mısınız?
    5. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV), personel alımları için bir düzenleme yapacak mısınız? Sosyologların vakıflarda istihdamına yönelik bir çalışma olacak mı?
    6. Bakanlığınıza sosyologlarla ilgili BİMER ve AKİM üzerinden istek ve taleplerimiz bildirilmektedir. Bu istek ve taleplerimizi değerlendiriyor musunuz? Hangi kurullarda istek ve taleplerimiz görüşülüyor?

 

         GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI 

  1. 13/05/2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararnameye göre Gençlik ve Spor Bakanlığına ait  2 yıldır bekletilen 180 sosyolog kadro ihdası niçin iptal edilmiştir?
  2. Meclis kapanmadan önce çıkarılan torba yasada Spor Genel Müdürlüğüne 180 sosyolog kadro ihdası yapılmıştır. Sosyologlara yeniden verilen  180 kadroya ne zaman alım yapılacak? 180 sosyolog kadrosuyla ilgili nasıl bir planlama düşünülüyor?
  3. Spor Genel Müdürlüğüne 2013 bütçesine göre 1500 adet atama izni verilmiştir. 900 adet kadroya 2013-1 memur yerleştirmesinde atamalar yapılmıştır. 2013 yılında Spor Genel Müdürlüğünün atama yetkisi varken 2013-2 Memur atamalarında 180 sosyolog ataması neden yapılmamaktadır?

 

 ADALET BAKANLIĞI 

  1. Denetimli Serbestlik kapsamında 2012 yılında mülakatla 370 sosyolog alımı gerçekleşmişti. Mülakatlı alım yapılmasının sebebi nedir?  Genelde düşük puanlılar atandı. Yüksek puanlı sosyolog adaylarının hakkının yendiğini düşünüyor musunuz?
  2. 2013 yılı için Denetimli Serbestlik kapsamında şimdiye kadar sosyolog alım ilanı verilmedi. Kasım ve Aralık ayında yani 2013 yılı içerisinde sosyolog ataması planlıyor musunuz? 2014 yılı için planlamanız ne şekildedir?
  3. Mevcut yönetmeliğe göre cezaevlerinde sosyolog yok. Cezaevlerine sosyolog alımı yapacak mısınız? Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor mu?
  4. Denetimli Serbestlik  Uzmanı alımlarında  kontenjanlarda değişiklik yapacak mısınız? Sosyal çalışmacı gibi bazı alanlarda yeteri kadar mezun olmadığı için onların yerine sosyolog alımı planlamanız olacak mı?

 

 

  MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

    1. 2012 yılında 154 adet Felsefe Öğretmeni atanmıştı. 2013 öğretmen atamalarında 183 Felsefe öğretmeni atandı? Felsefe ve Sosyoloji mezunlarına yönelik bir çalışmanız var mı?
    2. Ortaöğretimdeki Felsefe Grubu derslerinin zorunlu olması, Felsefe ve Sosyoloji mezunlarının atanma alanlarıyla ilgili stratejiniz nelerdir?
    3. Rehberlik Araştırma Merkezlerinde (RAM) sosyolog bulunmamaktadır. Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?
    4. Milli Eğitim Müdürlüklerinde ve okullarda sosyolog istihdamı düşünüyor musunuz? Okul sosyoloğu ile ilgili bir çalışmanız var mı?

                     SAĞLIK BAKANLIĞI

    1. Sağlık Bakanlığının bazı kurumlarına 330 sosyolog kadro ihdası bulunmaktadır. Bu kadroya yıllardır atama yapılmıyor.  330 sosyolog kadrosuna ne zaman atama yapılacak? 330 sosyolog için planlamanız ne şekildedir?

                                                                                                                             

                                                                                   

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER