ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER İZMİR 3 NOLU ŞUBEYİ ZİYARET ETTİ...

Ataması yapılmayan 2013 Şubatcılar Grubu adı altında örgütlenen öğretmenler destek talebi için Türk Eğitim Sen İzmir 3 No’lu şubemizi ziyaret etmişlerdir.

 ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLER İZMİR 3 NOLU ŞUBEYİ ZİYARET ETTİ...
 
Ziyarette 2013 Şubatçılar Grubu Sözcüsü ;  2013 Şubat ayında 30 bin öğretmenin kadrolu olarak atamasının yapılmasını talep ettiklerini, bakanlıktan da müjdeli bir haber beklediklerini söyleyerek taleplerini şube  başkanına  ilettiler.Başkan Adnan SARISAYIN da her zaman ataması yapılmayan öğretmenlerin yanında yer aldıklarını ve bundan sonra da yanlarında yer almaya devam edeceklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, atama bekleyen öğretmenler ile ilgili "Ben öğretmen adaylarını Eminönü'nde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki önlerine birisi yem atsın”.  dediği önü sürüldü.Umarız bu ifade söylenmemiştir.Eğer söylendiyse bu açıklamayı kınıyoruz.
 
Sadece mesleğini icra etmek isteyen, bu uğurda yıllarca dirsek çürüten, kıt kanaat imkanlarla okuyan, her türlü fedakarlıkta bulunan, öğrencilerine ders anlatacakları günün hayalini kuran atama bekleyen öğretmenleri yem bekleyen güvercinlere benzetmeyi doğru bulmuyoruz.
 
Bu ülkede 350 bin genç atama beklerken, okullardaki öğretmen açığı bütçe yetersizliği gerekçe gösterilerek ücretli öğretmenler eliyle giderilmeye çalışılırken, öğretmen yetersizliği nedeniyle ders yapılmayan okullar varken; Bakanlığın öğretmen alım politikasını gözden geçirmek yerine, bu yanlış sistemin sorumlusunu öğretmenlermiş gibi göstermesi manidardır.Atama bekleyen öğretmenler kimseden  lütuf beklememekte, sadece hakkı olanı istemektedir. Bu sebepden Şubat ayında 30 bin öğretmen atamasının yapılmasını talep ediyoruz.
 
 
                                                                                  ADNAN SARISAYIN
                                                                                  Türk Eğitim Sen
                                                                                  İzmir 3 No’lu Şube
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER