ALAN DEĞİŞTİRMEDE " İL" ŞARTI DERHAL KALDIRILSIN !

Eğitim İlke-Sen 2012 yılı özür grubu atamalarında alan değiştirip eski alanına geri dönmek isteyen öğretmenlere“eski ile dönüş” şartının derhal geri çekilmesini istedi

ALAN DEĞİŞTİRMEDE " İL" ŞARTI DERHAL KALDIRILSIN !
MEB, 2012 yılı özür durumundan yer değiştirme döneminde, özür durumundan yer değiştirmesi yapılamayan öğretmenlerin iller arasında alan değişikliği yoluyla atamalarınıyapmıştı.
Şimdi MEB İKGM Öğretmen Atama ve Yerdeğiştirme Grup Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, bazı öğretmenlerin önceki alanlarına geçirilmeleri yönünde talepler geldiğini belirterek buna imkan veren bir işlem gerçekleştirme kararıaldı:
"Bu durumdaki öğretmenler hakkında yapılacak değerlendirmelere esas olmak üzere; 2012 yılı yer değiştirme döneminde iller arası yer değiştirme yoluyla ilinize alan değiştirerek atanan öğretmenlerden eski alanına ve iline dönmek isteyenlerin, 9-11 Ocak 2013 tarihleri arasında http//mebbis.meb.gov.tr internet adresinde yer alan başvuru ekranına giriş yapmalarının sağlanması hususunda gereğini rica ederim."
Öğretmenlerin eski alanlarına dönme taleplerinin karşılanmak istenmesi, böyle bir talebin dikkate alınması elbette önemlidir. Fakat açıklamadaki eski alanına dönmek isteyenlere,"eski iline dönmek isteyen"şartının koşulmasını doğru bulmuyoruz.
Birçok öğretmen arkadaşımız, maalesef sadece ailelerine kavuşmak için alan değiştirmişlerse veşimdi bu alanlarda sorun yaşıyorlarsa, bunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın eşdurumundan atamalar konusunda uyguladığı yanlış politikanın payı unutulamaz!
Şayet öğretmen arkadaşlarımız alan değiştirmek istiyorlarsa, bu durumda sadece alan değişikliğiyle ilgili bir imkan sağlanmalıdır. Bu yazı acilen düzeltilmeli ve alan değiştirmek isteyenlere getirilen "eski ile dönüş" şartı derhal kaldırılmalıdır.
EĞİTİMİLKE-SEN
Doğan Özlük
Genel Başkan
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öznur çelik
öznur çelik - 12 yıl Önce

bizi perişan ettiler.aylardır neler yaşadığımızı allah bilir.ziyan olan öğrencilere mi yanayım halimiz ne olacak ona mı yanalım.hakkım varsa bu vatan evladında asla helal etmiyorum.bu durumu yaşamamıza sebebp olanalara

SIRADAKİ HABER