ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İPTALİ KESİNDİR

TES ve Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk sosyal medya üzerinden alan değişikliği ve il-ilçe emri hakkında önemli açıklamalar yaptı:

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ İPTALİ KESİNDİR

Alan değişikliği iptali yargı kararıdır. Bakın eski genel müdür Remzi Kaya bir yargı kararınıuygulamadığı için 5 ay hapis cezası almıştır. Yargı kararını uygulamayın dememizi bürokratlar dinlemez, kimse başını belaya sokmak istemez. Yargı kararını uygulamak bir zorunluluktur. Şu an 540 saat kurs almanız yargı kararından kurtulmanız sonucunu doğurmaz. Ancak bundan sonraki alan değişikliğine hak kazanmanızı sağlayabilir. Ama bizim bilmediğimiz sizin bildiğiniz bir çözüm varsa onu dile getirmekten kaçınmayacağımızı bilmenizi isterim. Sizi kandırmak sizi aldatmak, olmayacak bir işe âmin demek bize yakışmaz. Bunları hem MEB yetkilileri ile hem de hukukçularla konuşarak yazıyorum. 
MEB'in yapacağı hiçbir şey yargı kararını bypass edemez. Diğer yapılacak, kurs vb. şeyler sonraki durumunuzu etkiler. Yürütmeyi durdurma kararı demek, olayı hiç olmamış hale getirmek zorunda olmanız anlamına gelmektedir. Lütfen sizlere söylenen yalanlara itibar etmeyiniz.

...

Sayın Müsteşar twitter hesabından yaptığı açıklamada, iller arasında özür mağduru bırakmayacaklarını, verdikleri sözü tutacaklarını açıkladı. Bir kaç gündür Sayın Müsteşara, sözünü tutması için hep birlikte yaptığımız çağrılar cevap bulmuş oldu. Sayın Müsteşardan beklediğimiz de tutmasıdır. İnşallah eylem yapmamıza fırsat kalmadan Sayın Müsteşar 3600 mağdurun problemini çözecektir. Yakışan bir açıklamayı yapmıştır.

Tüm mağdurlar adına bu söze inandığımızı ve takipçisi olacağımızı ilan ediyorum. Bu işlemler bitikten sonra tüm mağdurlar adına Sayın Müsteşara teşekkür de ederiz. Bu önemli bir gelişmedir. Ancak, bundan sonraki süreçte benzeri sıkıntılar yaşamamak için il ve ilçe emrinin yeniden gelmesi isteğimizden hiç vazgeçemeyeceğimizin de bilinmesini istiyorum.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER