AKTİF SEN'DEN FESİH GÜNDEMLİ GENEL KURUL

Aktif Sen kurulup Haziran 2012 tarihi itibari ile üye kaydına başlamış Şubat 2013 tarihi itibari ile 8 ay gibi bir sürede 35.000 üyeye kavuşarak dikkatleri üzerine toplamıştı. Hizmet camiasına yakın olduğu iddiası her dönemde dillendirilen sendikanın fesih gündemliOlağanüstü Genel Kurul kararı da sendikaya kamuoyunun dikkat kesilmesini sağlamıştır.

AKTİF SEN'DEN FESİH GÜNDEMLİ GENEL KURUL


Aktif Sen bu konuda “Üyelerimize ve Kamuoyuna Duyuru” adlı iki açıklama yapmıştır.

 

9 Şubat 2013 Tarihli “Üyelerimize ve Kamuoyuna Duyuru” başlıklı ilk açıklamasında;

 “Ülkemiz kamu sendikacılığı anlayışının yukarıda saydığımız ilkeler ve prensipler doğrultusunda hizmet etmeye müsait olgunlukta olmaması nedeniyle; dokuz ay gibi kısa bir sürede 35.000 üyeye, 9 şubeye ve 86 temsilciliğe ulaşmış olmamıza rağmen; ülkemize, milletimize ve sendikal anlayışımıza gönül vermiş eğitim çalışanlarına olan sorumluluğumuzun gereği olarak "sendikamızın feshi" hususunun Olağanüstü Genel Kurulda görüşülmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.” denilmiştir.

 

16.02.2013 “Üyelerimize ve Kamuoyuna Duyuru” başlıklı ikinci açıklamada ise;

 

“9 Şubat 2013 tarihli duyuru metninde de belirtildiği üzere; Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulu “fesih” konusunu görüşmek üzere Olağanüstü Genel Kurul kararı almış olup, sendikamızhenüz feshedilmemiştir. Aktif Eğitimciler Sendikası'nın kuruluş kararı bazı sendikalara zarar vermek için alınmadığı gibi, “fesih” gündemli Olağanüstü Genel Kurul kararı da bazı sendikalara fayda sağlamak için alınmamıştır.” Bilgisi paylaşılmıştır.


Bu açıklamaları birleştirdiğimiz zaman Aktif Sen camiasının sendikayı fesih ederken herhangi bir gurubu karşısına almak istemediği sonucu çıkarılabilir.

 

Doğru olanda budur. Zira bu açıklamayı yapmaya zorlayan sebepler vardır. Kamuoyunda “Acaba iktidar ile bir pazarlık mı yapıldı?” veya “Yetkili sendikaya üyeler yönlendirilecek mi?” soruları sıkça sorulmakta ve Aktif Sen'in cevaplaması istenmektedir.

 

Aktif Sen'in böyle bir pazarlık içerisine girdiğini düşünmemekle birlikte,okullarda yapılan propaganda ve henüz feshedilmemiş bir sendikanın üyelerine Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özer'in “yeniden aramızda görmek isteriz çağrısı” sürecin Eğitim Bir Sen menfaati için işletildiği algısı oluşturmuştur. Aktif Sen'in “Sendikası'nın kuruluş kararı bazı sendikalara zarar vermek için alınmadığı gibi, “fesih” gündemli Olağanüstü Genel Kurul kararı da bazı sendikalara fayda sağlamak için alınmamıştır.” Şeklindeki açıklaması bu yönü ile anlamlıdır.

  

Aktif Sen, sendikaların yetki dönemi için önemli bir tarih olan Haziran 2013'e kadar fesih kararını almamalıdır. Fesih gündemli toplantı bu tarihten sonra toplanacak bir Olağanüstü Genel Kurulda görüşülmelidir.

 

Aktif Sen'i kuran camia eğer güven kaybetmek istemiyor ise üyelerinihiçbir sendikaya yönlendirmemeli ve tarafsızlığını korumalıdır.

 

Yusufhan KEPEZLİ

Kamugazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
deniz fettahoğlu
deniz fettahoğlu - 11 yıl Önce

nereye giderseniz gidin truva atından farkınız olamaz,nerden dönersen dön,adın dönek olur,haa zararın neresinden dönersen kardır,wın wın yani ;)

SIRADAKİ HABER