AKTİF EĞİTİM SEN'İN ÖNCELİKLERİ NELER ?

YENİ KURULAN EĞİTM SENDİKASI AKTİF EĞİTİM SEN GENEL BAŞKANI OSMAN BAHÇE AKTİF EĞİTİMCİLER SENDİKASININ ÖNCELİKLERİNİ VE İLKELERİNİ AÇIKLADI...

AKTİF EĞİTİM SEN'İN ÖNCELİKLERİ  NELER ?
 
Hayattaatılan her adım, yapılan her iş başkalarına nazire, başkalarını tehdit veya tahkir, başkalarına alternatifoluşturma anlamına gelmez. Başkalarına tepki olarak adım atmak, başkalarının hamlelerine reaksiyon olarak hamle yapmak ucuz, bayağı ve basit bir numaradır ve aslında zayıflığın, kendi kendine bir şeyler yapamama acizliğinin ifadesidir. Başkalarının attığı adımları -gerçek niyet ve düşüncelerini bilmeden- birilerine rağmen, birilerine alternatif, birilerine nazire olarak görmek kötü niyetli, fitne oluşturma amaçlı bir tuzak veya hezeyandır. Mesela bir öğretmen meslektaşımız öğretmenlik mesleğini seçerken “bizden öncekiler hakkıyla öğretmenlik yapamadılar, yanlış yaptılar ben bir öğretmen olayımda öğretmenlik nasıl yapılırmış aleme göstereyim” diye düşünmemiştir. Öğretmenlik hayalindeki meslek olduğu için veya üniversite giriş sınavında aldığı puan öğretmen olabileceği bir fakülteye yettiği için öğretmen olmuştur. 
 
Aktif Eğitimciler Sendikası, eğitime gönül vermiş, eğitim öğretim-eğitim çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, eğitim sisteminin daha verimli hale getirilmesi vb. konularda söyleyecek sözü, uygulanacak projeleri olan MEB personeli meslektaşlarımız tarafından sadece ve sadece “Eğitim öğretimle, eğitim çalışanları ile eğitim sistemimiz ile ilgili fikir ve projeleri hayata geçirmek, bu konularda benim de fikir ve projelerim var diye düşünen meslektaşlarımızla buluşmak üzere kurulmuş olup kurumumuz hiçbir sendika veya harekete alternatif olma düşüncesi taşımamaktadır hatta böyle bir düşünceyi basit, sıradan ve bayağı olarak görmektedir. Biz Aktif Eğitimciler Sendikası yönetim ve üyeleri olarak varlığımızı başkalarına borçlu olmadan kendi iç dinamiklerimizle ayakta durabileceğimizi biliyor ve çalışmalarımızı reaksiyoner değil aksiyoner bir anlayışla planlamaya, yürütmeye çalışıyoruz.
 
Aktif Eğitimciler Sendikası olarak varlığımız devam ettiği sürece taviz vermeyeceğimiz, varlığımızın en büyük güvencesi ve en büyük gücümüz olarak gördüğümüz üç temel ilkemizi belirledik. Faaliyetlerimiz öncelikle temel ilkelerimiz süzgecinden geçtikten sonra uygulanacak, bu üç ilke ile uyumlu olmayan hiçbir çalışma sendikamızca hayata geçirilmeyecektir. 
 
Üç temel ilkemiz;
1-Aktif Eğitimciler Sendikası olarak çalışmalarımızı sendikal faaliyetler kapsamında yürütecek, hiçbir siyasi, ideolojik oluşumun öncesi ve sonrası olmayacağız. Tüm siyasi oluşumlara eşit uzaklıkta/eşit yakınlıkta olacağız. Milletimizin ve meslektaşlarımızın faydasına atılan her güzel ve doru adımı, yapılan her güzel ve doğru çalışmayı siyasi yandaşlık/düşmanlık ön kabulü olmadan alkışlayacak, destekleyeceğiz. Aynı şekilde milletimizin ve meslektaşlarımızın zararına atılan her kötü ve yanlış adımı, yapılan her kötü ve yanlış çalışmayı siyasi yandaşlık/düşmanlık ön kabulü olmadan eleştirecek, bu hatalara karşı gereken tepkiyi vereceğiz. Doğru ve güzel adımı kim atarsa atsın destekleyeceğiz, yanlış ve çirkin adımı kim atarsa atsın eleştireceğiz.
 
2-Aktif Eğitimciler Sendikası olarak yapılacak yasal düzenlemelerin ve tüm idari işlemlerin eğitim çalışanlarının mesleki, sosyal, ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik olması için stratejik çalışmalar yapacak, idareye önerilerde bulunacak, olumsuz gelişen durumlarda müdahil olacağız. Tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen milletimizin ve eğitim çalışanlarının zararına olan düzenlemelere karşı da tüm üyelerimizle birlikte gereken tepkiyi göstereceğiz. Ancak hiçbir zaman kendi haklarımızı elde etmek için başkalarının hakkını ihlal etmeyeceğiz. Eylemlerimiz başkalarını mağdur etmeyecek, kimseye zarar vermeyecektir.
 
3.Devletin makam ve mevkilerinin doldurulmasında liyakatin esas alınması için çalışacağız. Bizce liyakat, o görev için gerekli yasal şartlar ile ideolojik saplantılar, mali ve ahlaki zaaflardan uzak olma şartlarını taşımaktır. Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, bizim üyemiz dahi olsa yukarıda ifade ettiğimiz şekliyle liyakati olmayan kişilerin ilgili makamlara atanmamasının milletimizin, kurumlarımızın ve meslektaşlarımızın yararına olacağını düşünüyoruz.
 
Ayrıca;
Sendikamız, gücünü sadece ilkelerinde ve üyelerinden alacak, doğrularından hiçbir zaman taviz vermeyecektir. 
Sendikamız, eğitim-öğretim adına iyi ve güzel olan, meslektaşlarımızın çoğunluğunun kabulüne mazhar ve ilkelerimizle çelişmeyen her türlü çalışmada bu çalışmalara katkı sağlayacak tüm kişi ve kuruluşlarla işbirliğine açık olacaktır.
 
Sendikamız, büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla ulaşılacağı doğrusundan hareketle faaliyetlerini iddiasız ve ilkeli yürütecektir.
 
Sendikamız, eğitim öğretimin değerlendirildiği, eğitim çalışanlarını ilgilendirilen hususların konuşulduğu her masada üyeleri adına çözümün parçası olarak bulunacaktır.
 
Sendikamız, eğitim öğretim ve bilim işkolunda faaliyet gösteren kamu kurumlarında görev yapan tüm çalışanların sendikal kapsamda değerlendirilebilecek sosyal, kültürel, bilimsel, mesleki ve ekonomik haklarını birini diğerine etmeden kendi yöntemleriyle savunacaktır.
 
Sendikamız, üyelerinin, birbirleriyle sahip oldukları güzellikleri, mutluluklarını ve acılarını paylaşacakları sıcak ve güvenli bir liman olacaktır.
 
Tüm meslektaşlarımıza, genel merkez, şube ve temsilciliklerimizin tüm faaliyetlerinde yukarıda ifade etmeye çalıştığımız temel ve tali ilkelerimize uyulacağını bildirir aksi bir duruma şahit olan dostlarımızın da mutlaka bizi uyarmalarını bekleriz.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET BEYAZKUŞ
AHMET BEYAZKUŞ - 12 yıl Önce

GÜÇLÜ BİRLİKTELİK İŞ YAPAR AYRILMAK VE BÖLMEK DEĞİL EĞİTİM BİR BUNLARIN HANGİSİNİ YAPMADI

şahin yaşar
şahin yaşar - 12 yıl Önce

siziin sıraladığınız ilkelerden bu hükümet zamanında sapmalarmı var yoksa.hangi cemaata bağlı olduğunuzu herkes çok iyi biliyor geçmişte ne neler yapıtığınızı herkes çok iyi biliyor.kendi cematiniz konu olunca ilkeler nasıl yerlere serileceğini de biliyoruz keşke söylediğiniz gibi olsa

şahin yaşar
şahin yaşar - 12 yıl Önce

ahmet beyin görüşüne sonuna kadar katılıyorum bir yerde bir yanlışlık vardı da uyardınız da kimse size kulak vermedi mi?onların televizyonu da gazetesi de yoktu tehtit edecek araçları da her zaman doğru olanın yanında oldular birilerinin ne diyevegine bakmadılar.adeta sessiz bir devrim gerçekleşti bundan en fazla .... faydalandı.

SIRADAKİ HABER