AKP Sadece İmamları Sözleşmeli Sanıyor!

Eğitim Sen Merkez Yönetim Kurulu'nun "AKP Sadece İmamları Sözleşmeli Sanıyor!" başlıklı açıklama metnidir.

AKP Sadece İmamları Sözleşmeli Sanıyor!

27 Mayıs 2011 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile “"Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran kursları ile yaz Kuran kurslarında sözleşmeli olarak çalıştırılan Kuran kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin-kayyım ve vaizlere ek ders ücreti" verilmesini sağlamıştır.

Yıllardır eğitim ve bilim emekçilerinin ek derslere yönelik taleplerini görmezden gelen AKP’nin sadece imamları gözeten bir düzenleme gerçekleştirmesi ise dikkat çekicidir. Bugüne kadar emekçilerin taleplerini görmezden gelerek onların seslerine kulaklarını tıkayanlar; her türlü tehdit, şiddet ve baskı mekanizmalarıyla emekçilerin taleplerini sindirmeye çalışanlar, bugün seçim arifesinde mavi boncuklar dağıtmaya başlamıştır.

AKP’nin böylesi bir düzenlemeye giderek kesenin ağzını Diyanet İşleri Başkanlığı’na açması şüphesiz yaklaşan genel seçimlerle alakalıdır. Özellikle sözleşmeli öğretmenlerin iş güvencelerini elinden alarak güvenceli gelecek talebini yok etmeyi amaçlayan politikalara imza atan AKP’nin sadece Kuran kurslarına yönelmesinin sebebi oy kaygısından başka bir şey değildir.

Amaçlanan sözleşmeli istihdamın sorunlarını gidermek değil, AKP’nin iktidarını perçinlemektir. Basına da yansıyan Düzce Müftülüğü’nün onayı ile 29 Nisan 2011 Cuma günü ildeki bütün camilerde okunan “işçi ve işveren sorumlulukları”  başlıklı Cuma hutbesinde “işi gereğinden fazla yavaşlatmak veya işyerine zarar vermek, kârı ve kârlılığı azaltıcı davranışlarda bulunmak çalışanı ağır dini mesuliyet altına sokar” ifadeleri amaçlananı açıkça göstermektedir. Ancak bilinmelidir ki emekçilerin sorunları her geçen gün bir çığ gibi büyümektedir. Dolayısıyla tek yanlı gerçekleştirilen düzenlemelerle emekçilerin sorunlarını gölgede bırakmak imkansızdır.

Eğitim Sen olarak herkes için güvenceli iş ve güvenceli bir gelecek talebimizle mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.  Öğretmenlik mesleğini kadrolu, sözleşmeli, ücretli ve vekil gibi uygulamalarla parçalayan, eğitim ve bilim emekçilerinin toplu iş sözleşmesi taleplerini görmezden gelen, öğretmenleri işsizliğe ve güvencesiz bir geleceğe mahkum edenler taleplerimizin yakıcılığı karşısında duramayacaklardır. Sorunlarımızı görmezden gelenlerin popülist politikaları, taleplerimizin gücü karşında çözülecektir.
 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
SÖZLEŞMELİ İMAM
SÖZLEŞMELİ İMAM - 13 yıl Önce

Kuran kurslarında görev yapan sözleşmeli imamlar hiç ek ders alamıyorlardı. Kadrolu imamlar yaz kuran kursunda 2 ay için yaklaşık toplam 420 lira alıyordu. Zannedersem sözleşmeli öğretmenlerde , kadrolular gibi ek ders alabiliyor. Yıllardır uygulanan haksızlık bir nebze giderildi. Tabi kesk din ile ilgili her şeye alerji duyduğundan çalışıp sıfır ekders alan sözleşmeli imamların normal ekdersinede alerji duyuyor. Kesk'ten zaten başka türlüsü beklenemezdi. Sözleşmeli bir kamu çalışanına diğer sözleşmelilerde olan bir hak yeni veriliyor, din adamı olduğu için onu bile hazmedemiyor. sevsinler sizin emekçiliğinizi, sendikacılığınızı...

SIRADAKİ HABER