AKP İLÇE BAŞKANLIĞI ÖĞRETMENEVİNE OLAN BORCUNU ÖDEMİYOR...

Türk Eğitim Sen İzmir1 Nolu Şube Başkanlığı tarafından öğretmenevlerinin zarar ettiği gerekçesiyle le kapatılması hakkında yaptığı Basın Açıklamasıdır.

AKP İLÇE BAŞKANLIĞI  ÖĞRETMENEVİNE OLAN BORCUNU ÖDEMİYOR...
 
Değerli Basın Mensupları;
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın “ kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması “ gerekçesiyle öğretmenevlerinin kamuda oluşturduğu zarar iddiasıyla kapatılması kararı ilimizde 6 öğretmenevinin kapanmasına neden olmuştur.
 
İlimizde kapanan öğretmenevleri dışında yazışma aşamasında olan öğretmenevlerinin kapanmalarının temel sebebi ekonomik açıdan zor durumda oldukları iddiasıdır. Söz konusu bu iddia mevcut hükümet tarafından da sıklıkla dile getirilmektedir. Özellikle kamu da tasarruf tedbirleri adı altında yapılmakta olan uygulamaların kamuda nasıl bir tasarruf sağladığı da bilinmemektedir.
 
Öğretmenevlerinin kapatılması hususunda  Aralık ayı içerisinde Türk Eğitim Sen olarak kapatılan öğretmenevlerinin ihtiyaç olduğunun ve özellikle de borçların diğer öğretmenevlerine devrinin öğretmenevlerinin tamamının kapatılması tehlikesi ile karşı karşıya kalacaklarını ifade etmiştik. Bu kapsamda İzmir'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı, Aliağa Öğretmen Lokali, Bayraklı Öğretmen Lokali, Foça Öğretmen Lokali, Karşıyaka Öğretmen Lokali, Menemen Öğretmen Lokali ve Torbalı Öğretmen Lokali'nin kapatılması kararı alınırken, uygulama ile Eski Foça Öğretmen Lokali 'nin 126 bin 935 liralık borcunun 26 bin TL’lik bölümü Yeni Foça Öğretmenevi'ne, 100 bin TL'lik borcun Çeşme Öğretmenevi'ne; Bayraklı Öğretmenevi'nin 69 bin 643 liralık borcu ise Konak Hasan Sağlam Öğretmenevi'ne devredildiğini belirtmiştik.
 
Hükümetin söz konusu kamuda tasarruf ile ilgili iddiaları bu yönde iken, Seferihisar AKP İlçe Başkanlığı’nın öğretmenevini uğratmış olduğu zarar nasıl bir çelişkidir? 2011 yılında AKP Seferihisar İlçe Başkanlığı tarafından Seferihisar Öğretmenevi’nde yapılan yemekli toplantı bedeli olan 3.120,00 TL bedelli faturanın 1.5 yıldır ödenmediği ve bu konu ile ilgili yazışmalar yapıldığı bilinmektedir.
 
Söz konusu borcun ödenmesi ile ilgili öğretmenevi müdürlüğü AKP Seferihisar  İlçe Başkanlığı’na bildirimde bulunmuş, ancak; bir sonuç alınamaması üzerine 03.10.2012 tarih ve 840/38 sayılı yazı ile AKP İl Başkanlığı’na konuyu iletmiştir.  Hukuki yollara başvurmadan konunun çözüme kavuşmasını isteyen öğretmenevi müdürlüğü, AKP İl Başkanlığı’ndan herhangi bir cevap gelmemesi üzerine konuyu 04.01.2013 tarih ve 100/65 sayılı yazı ile hukuki takibin yapılabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirmiştir.
  
Bu süreç içerisinde İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Vefa Bardakcı’nın makamının sorumluluğunu yerine getirerek öğretmenevinin bu zararının tazmin edilmesi ile ilgili olarak İL Hukuk Bürosu’na gerekli talimatı vermesini ve yasal işlemlerin bir an evvel başlamasını bekliyoruz. Kamu adına bu konu ile ilgili yapılan çalışmaların sendikamız tarafından titizlikle takip edileceğinin bilinmesini isteriz.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
11.01.2013
Merih Eyyup DEMİR
 Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER