AFAD PERSONELİ SOSYAL DENGE TAZMİNATI SÖZLEŞMESİNDEN FAYDALANACAK

AFAD Personelinin Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesinden Faydalanacağına Dair Türkiye'de İlk Mahkeme Kararı

AFAD PERSONELİ SOSYAL DENGE TAZMİNATI SÖZLEŞMESİNDEN FAYDALANACAK
Her zaman ilkleri gerçekleştiren Türk Yerel Hizmet-Sen, bu gün itibari ile bir ilki daha gerçekleştirerek. Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personellerinin de il özel idaresinde yapılan sözleşme hükümlerinden faydalanmasını sağlayacak bir dava kazanmıştır.

Sendikamızın hukuk müşaviri Av.Nihat Kılıç tarafından Kırıkkale İl Özel İdare aleyhine açılan davada Kırıkkale İdare mahkemesi Esas No: 2012/591 sayılı kararı ile yapılan işlemin hakkaniyet kurallarına ve mevzuat hükümlerine aykırı olduğu gerekçesi ile yürütmenin durdurulmasına karar vermiştir.

Bu karar ile “Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personellerinin de il özel idaresi personeli gibi değerlendirileceği, İl Özel İdaresi personeline sağlanan haklardan AFAD İl Müdürlüğü personellerinin de faydalanması gerektiği, kaynağın Maliye Bakanlığının İçişleri Bakanlığına gönderdiği 19.069.2012 tarih ve 10023 sayılı yazı ile İl Özel İdaresi bütçelerinden karşılanacağı yönündeki görüşleri de dikkate alındığından, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli açısından telafisi güç veya imkansız zararlara neden olabileceğinden, hukuka aykırılığı açık olan ve dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, kararın tebliğinden itibaren 7 gün içerisinde Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere, 27.12.2012 tarihinde karar verilmiştir.” demektir.
Bu durumda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personellerinin İl Özel İdaresinde imzalanmış olan sözleşmenin başlangıç tarihinden itibaren birikmiş olan tutarları da alması gerekmektedir.
30'a yakın ilde açmış olduğumuz dava bu mahkeme kararı neticesinde hız kazanacaktır ve yaklaşık bir yıldır mağdur edilen AFAD personelinin mağduriyeti sona erecektir. Bu karar tüm AFAD personeline hayırlı olsun.


BU KARAR AZMİN VE İNANCIN KARARIDIR.
“Mücadele Edenler Her Zaman Kazanamazlar.
Ancak Kazananlar Hep Mücadele Edenlerdir!”


Türk Yerel Hizmet-Sen






Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER