ADALET ÇALIŞANLARINA GÜZEL HABER

BÜRO MEMUR-SEN, ADALET ÇALIŞANLARININ SORUNLARINI BAKAN ERGİN’E İLETTİ

ADALET ÇALIŞANLARINA GÜZEL HABER
 

 

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i ziyaret ederek bakanlık çalışanlarının sorunlarını iletti. Yazgan, “Adalet çalışanları hak ettiği ücreti alamıyor. Fazla mesai ücretlerinin de kaldırılmasıyla çalışanlar iyice mağdur oldu. Çalışanların yeniden fazla mesai ücreti alabilmesi için Bakanlar Kurulu’nda gerekli girişimler yapılmalıdır” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve Büro Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Maden’den oluşan heyet, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i makamında ziyaret etti.


Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan ziyarette, adalet çalışanlarının sorunlarıyla ilgili Bakan Sadullah Ergin’e hazırladığı raporu verdi. Adli ve idari yargı mercilerinin iş yükünün artmasına paralel olarak adliye personelinin göstermesi gereken fedakarlığın da gün geçtikçe çoğaldığını belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, herkese eşit adaletin dağıtıldığı adliyelerde personel mesai mefhumu gözetmeden çalıştığını vurguladı.


FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ DEVAM ETTİRİLMELİ

666 Sayılı Kararname ile fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını hatırlatan Yusuf Yazgan, “Daha önce nöbet ücretleri ve havuz paralarının kaldırılmasıyla çalışanlar mağdur duruma düştü. Çalışanların mağduriyeti, 666 Sayılı Kararname ile fazla mesai ücretlerinin kaldırılarak ücretlerinde yaklaşık 300 lira düşüş olmasıyla daha da arttı. Mağduriyetin giderilmesi için Bakanlar Kurulu’nda gerekli girişimler yapılarak personelin yeniden fazla mesai ücreti alabilmesi sağlanmalıdır. Ayrıca geçtiğimiz yılsonunda kaldırılan yol yardımının ödenmesine devam edilmedir. Şayet bu mümkün değil ise diğer kurumlarda olduğu gibi servis sisteminin tüm adliyelerde uygulanması gerekmektedir. Döner sermaye sistemi de oluşturularak UYAP ve SMS gelirlerinden personele pay verilmelidir” dedi.


4/C’LİLER VE SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINMALI

4/C’li ve sözleşmeli çalışanların sorununa değinen Yazgan, kamudaki farklı istihdam modellerinin çalışma barışını ve personelin motivasyonunu bozduğunu belirtti. 4/C’lilerin ve sözleşmelilerin kadroya alınması gerektiğini vurgulayan Yazgan, “Adalet Bakanlığı başta olmak kurumlarda binlerce 4/C’li ve sözleşmeli personel çalışıyor. Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak da yurtdışında sözleşmeli personel bulunuyor. 4/C’lilerin ve sözleşmeli personelin, yaptığı iş bakımından kadrolu personellerle arasında hiçbir fark yok. 4/C’liler ve sözleşmeliler mağduriyetlerinin giderilmesi için kadroya alınmalıdır. Adalet Bakanlığı’nda 4 Haziran 2011 tarihinden sonra göreve başlayan ancak kadro alamayan 4/B’li personel de biran önce kadroya geçirilmelidir” diye konuştu.


MÜBAŞİRLER GENEL İDARİ HİZMETLER SINIFINA GEÇİRİLMELİ

Mübaşirlerin 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 36. maddesinde yardımcı hizmetler sınıfı içerisinde değerlendirilse de yaptıkları görevler nedeniyle genel idari hizmetler sınıfına girdiğini belirten Yazgan, “Mübaşirler, hakim tarafından verilen işleri yapmakta, kalem hizmetleriyle ilgili olarak verilen görevleri yerine getirme, mahkemeye ait posta ve tebligat işlerini yürütme, duruşmanın düzenini sağlama gibi önemli görevler üstlenmektedir. Mübaşirler yaptıkları görev nedeniyle genel idari hizmetler sınıfına geçirilmelidir. 3’üncü Yargı Reformu Paketinin içerisine alınan ancak Başbakanlıktan Meclise gönderilen tasarıdan çıkarılan Mübaşirlerin, GİH Sınıfına geçirilmesi 4’üncü yargı paketine dahil edilmelidir” şeklinde konuştu.


Genel Başkan Yazgan ayrıca, deprem nedeniyle Van Adliyesinin ulaşımla ilgili sorunlarını ve diğer sorunlarını da iletti.

BAKAN ERGİN TALEPLERE OLUMLU YAKLAŞTI

Raporu inceleyen Adalet Bakanı Ergin, personelin daha iyi şartlarda çalışması için gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Personelin ne kadar yoğun çalıştığının farkında olduklarını ifade eden Bakan Ergin, fazla mesai ücretlerinin devam etmesi için Bakanlar Kurulu nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağını belirtti. Sadullah Ergin, personelin yol yardımından tekrar faydalanabilmesi için ilgili birimler tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığını ifade etti. Yargı paketlerinde personele yönelik gerekli düzenlemelerin yapılacağını bildiren Ergin, 4/C ve sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için hükümet nezdinde gerekli çalışmaların yapıldığını açıkladı. Ergin, mübaşirlerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesiyle ilgili daha önce de söz verdiklerini hatırlatarak mübaşirlerin mağduriyetinin giderileceğini kaydetti. Ergin, rapordaki diğer sorun ve talepler için de ilgili birimlere gerekli talimatı vereceğini aktardı.


ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN'E VERİLEN RAPOR İÇİN TIKLAYINIZ

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER