4/C'Lİ ÇALIŞANLAR KADROYA ALINSIN

4/C'lilerin Kadroya Alınması İçin Girişim

4/C'Lİ ÇALIŞANLAR KADROYA ALINSIN

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ı ziyaretinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çalışanlarının sorunlarını iletti. 4/C'lilerin kadroya alınması gerektiğini vurgulayan Yusuf Yazgan, TÜİK'deki istatistikçilerin yaşadığı ücret adaletsizliğinin giderilmesini istedi.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ceylan'ı makamında ziyaret etti. Genel Başkan Yusuf Yazgan, yaklaşık bir saat süren görüşmede TÜİK çalışanlarının sorunlarını Bakan Yardımcısına iletti.

Ülkenin ekonomisine yön veren değerlerin TÜİK'de çalışan 4/C'lilerin yaptığı anketler sayesinde elde edildiğini belirten Büro Memur-Sen Genel Başkanı, 4/C'lilerin hak ettiği kadroya biran önce alınması gerektiğini vurguladı. Yılın 11 ay 28 günü çalışan personele geçici denilemeyeceğinin altını çizen Yazgan, “4/C'liler kamunun en mağdur çalışanlarını oluşturuyor. Çünkü şu anda 11 ay 28 gün çalışan 4/C'liler bin lira civarında bir ücret alıyor ve hiçbir özlük hakları bulunmuyor. Kurumları sırtlayan 4/C'liler biran önce kadroya alınarak bu mağduriyet ortadan kaldırılmalıdır. Sendika olarak 4/C'lilerin sendikalara üye olmalarının yolunu kazandığımız dava ile biz açtık. İnşallah kadroya geçirilmelerini de biz sağlayacağız. 4/C'lilerin sorunlarını yetkili sendika olarak oturacağımız toplu sözleşme masasına taşıyacağız” dedi.

Yusuf Yazgan, TÜİK'in Kalkınma Bakanlığı'na bağlanmış olmasına rağmen TÜİK'de kadro karşılığı sözleşmeli personel olarak çalışan istatistikçi, mühendis, matematikçi ve programcıların, Kalkınma Bakanlığı'nda çalışan kadro karşılığı sözleşmeli mühendis ve çözümleyicilerden daha düşük ücret aldığını söyledi. Bu ücret adaletsizliğinin giderilmesini isteyen Yusuf Yazgan, “TÜİK'de çalışan istatistik, matematik gibi bölüm mezunlarının ek gösterge sorunu var. İstatistikçi kadrosu 1990 yılında 3600 ek göstergeden 3000 ek göstergeye düşürüldü. Yasal bir düzenleme ile istatistikçilerin ek göstergeleri 3000'den 3600'e çıkarılarak mağduriyetleri giderilmelidir. Genel idari hizmetler sınıfında bulunan çözümleyici ve programcılar ise bilgisayar mühendisleri, istatistikçi ve matematikçiler ile aynı işi yaptıkları için teknik hizmetler sınıflına geçirilmelidir. Ekonomistlerin de özel hizmet tazminatları artırılmalıdır” diye konuştu.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Ceylan, personelin en iyi şartlarda çalışması için ellerinden geleni yapacağını söyledi. 4/C'lilerin mağduriyetinin farkında olduğunu belirten Mehmet Ceylan, 4/C'lilerin kadroya alınması için yapılacak çalışmaları destekleyeceğini kaydetti. Ceylan, Yazgan'ın bildirdiği İstatistikçilerin sorunlarıyla ilgili gerekli incelemenin yapılarak personelin sorunlarını çözmek için gereken çalışmaların yapılacağını açıkladı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'a ziyarette, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan, Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Ömer Ünal, 4/C'lilerle ilgili Genel Başkan Danışmanı Yasemin Vargün ve İstatistikçi Ercüment Toka eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER